LISSE In de afgelopen jaren was BV Lisse uit een prooi voor Alkmaar Guardians. Afgelopen zaterdagavond gingen de Alkmaarse basketballers echter fors onderuit. Guardians kon de eerste twee kwarten goed meekomen, maar liep vervolgens achter de feiten aan. Het resulteerde in een grote nederlaag, 94-48.

Met zes spelers trok Alkmaar Guardians richting Lisse, waar het de plaatselijke B.V. trof. ,,In de voorgaande jaren was dit altijd een overwinning voor Alkmaar. Maar tijden veranderen” reageerde Roy Huberts na afloop. De speler verloor met zijn ploeg immers ruim. ,,Waar Lisse de afgelopen jaren het team bij elkaar wist te houden en goed op elkaar afgestemd zijn, is het bij Alkmaar juist het tegenovergestelde”.

Zowel in het eerste, als het tweede kwart kon Guardians goed bijbenen. De achterstand bedroeg acht punten, waardoor er nog van alles mogelijk was. ,,Doordat Lisse een complete selectie heeft wij niet begonnen we achter de feiten aan te lopen en kwamen we op een steeds grotere achterstand” aldus Huberts. ,,Lisse begon met een fullcourt press om er constant druk op te houden waar wij niet goed uitkwamen. Dit resulteerde in een ware afgang” doelt de speler op de 94-48 eindstand. ,,Volgende week zijn er weer spelers terug van vakantie en blessures. Waar de punten nu echt moeten worden gehaald om degradatie te voorkomen”.