ALKMAAR - In de sportzaal van het Rodenborch college in Den Bosch vond dit weekend het Nederlandse Jeugdkampioenschappen schermen 2024 plaats. Gastheer van dit NJK was Schermclub Den Bosch. De delegatie van veertien schermers van HollandSchermen uit Alkmaar en Heemstede kwamen uit op degen, floret en sabel in verschillende leeftijdscategorieën. In totaal behaalde HollandSchermen drie gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles.

Op de eerste dag kleurde het podium HollandSchermen-blauw door de floret dames U17 met kampioen Lotte Dammroff, zilver voor Talitha Sluman en brons voor Hedwig Ament. Brons was er ook voor Jonas Moerbeek op degen U17 en voor Rosaline Nijman op floret U14. De tweede NJKdag mochten onder andere de juniorendames floret U20 de loper op. Ava Emanuel werd kampioen en Talitha Sluman behaalde brons in deze categorie. Lotte Dammroff won haar tweede gouden medaille dit NJK op degen U20. In de categorie degen U12 behaalde Thomas van Wolferen zilver en Miles Bilama brons.

Andere leden van HollandSchermen die deelnamen op het NJK op floret, degen en sabel waren Szymon Blokker, Adam van Ederen, Tigo Kok, Casper Rijnberg, Olivier van der Schaaf, Floris Spinnewijn en Sygert de Waal.

HollandSchermen heeft trainingslocaties in Alkmaar en Heemstede en krijgt ondersteuning voor talent en topsportontwikkeling vanuit RTC Topsport Alkmaar. Meer informatie via www.hollandschermen.nl.