DEN HELDER - Met Thijs Zuurbier staat er weer een mooie naam op de erelijst van het Open clubkampioenschap van WV Alcmaria en HRTC/DOK, dat verreden werd op 2e paasdag.


Onder prachtige weersomstandigheden, liet Zuurbier er geen gras over groeien en nadat hij al een paar keer weg was gesprongen uit het peloton, pakte hij de overall titel voor Fred Pronk en Tibor Swaan. Dat was dan ook de uitslag bij de amateurs, die samen met de sportklasse, nieuwelingen en junioren er een pracht van een wedstrijd van maakten.

Direct na het startschot om 12:30 uur reden er zeven man weg, met ondermeer Alcmariaan Van Vierbergen. Ook de twee mannen van Noord-Holland, Schaper en Tijsen, haakten hun karretje aan als nieuweling. Terwijl Bram de Waard en Wim Bos probeerde de sprong te maken naar deze kopgroep bleven deze uiteindelijk uit de greep van het peloton. Mike Tesselaar maakte ook lange tijd uit van deze kopgroep, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Na 1 uur en 5 ronden konden dan ook Schaper en Tijssen uitmaken wie er bij de nieuwelingen met de enveloppe met inhoud vandoor mocht gaan. Schaper was de snelste met op een derde plek voor Robbin Bregman van de HRTC DOK.

Bij de sportklassen werd Dave Huisman eerste en pakte Niels Jeroen Bos de tweede plek, beiden uitkomend voor WS Texel. Raymond Bakker van HRTC DOK, pakte de derde plek. Clubkampioen van Alcmaria werd zeer verrassend Wim Bos, ooit Nederlands kampioen bij de junioren. Hij versloeg snelle mannen als Martijn Lust en Maikel Hoving in een prachtig duel.

In de vroege ochtend reden de allerjongsten hun rondjes en werd Cheyenne van de Meer, clubkampioen bij Alcmaria. Dat deed ze voor Siem Elbertsen en Otis Lambooy. Finn Morsch pakte de titel van Alcmaria bij de cat 4 t/m 7. Daar finishte Stijn Vlieland voor Mika Houtenbos en Daan Aberson.