ALKMAAR - Sport-Z organiseert regelmatig zogenaamde Meet up’s, themabijeenkomsten waarbij zorg-onderwerpen gekoppeld worden aan sport en vice versa. Op donderdag 27 september staat het onderwerp ‘dementie’ op de agenda. Een ervaren casemanager van Geriant bespreekt de vraag ‘hoe bij de club om te gaan met iemand met dementie’, uiteraard is er ook ruimte voor vragen en interactie. Geïnteresseerden kunnen zich via www.sport-z.org/meetup -gratis- aanmelden voor de bijeenkomst die plaatsvindt in De Meent Bauerfeind, van 19.30-21.30 uur.

Alkmaar telt ruim 1.700 bewoners met dementie, en dit aantal neemt de komende jaren alleen nog maar toe. De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat mensen met dementie zolang mogelijk betrokken kunnen blijven bij hun eigen clubs. Door dementie zoveel mogelijk uit de taboesfeer te halen en de juiste voorzieningen te treffen kunnen wij er samen voor zorgen dat de dementerenden en hun mantelzorgers in hun vertrouwde programma en omgeving kunnen mee blijven draaien.

Voor wie?
Deze gratis meet up is bedoeld voor vrijwilligers, trainers en medewerkers die actief zijn bij verenigingen, buurthuizen en (andere) sportaanbieders, alsook voor andere belangstellenden die met dementie te maken hebben.

Wat kunt u verwachten?
Een ervaren casemanager van Geriant zal een voorlichtingsbijeenkomst verzorgen met het thema ‘dementie’. Oorzaken, risicofactoren alsook herkenningspunten komen aan bod. Centraal staat de vraag hoe je bij de club om kunt gaan met iemand met dementie, en hoe je deze persoon het beste kunt begeleiden. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en interactie.

Meer informatie en aanmelden
De meet up vindt plaats op donderdag 27 september, van 19.30-21.30 uur (inloop 19.00 uur) in de Meent Bauerfeind in Alkmaar. Belangstellenden kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen, aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via www.sport-z.org/meetup.