ALKMAAR - Zesenveertig jaar bestaan ze al: de Alkmaarse zaalvoetbalvereniging het Theater/Krijgsman Drukwerk, in 1976 begonnen als ZVV Kanaalzicht, nog in de oude Veilinghallen. Een kleine vereniging, met drie teams, waar wel altijd wordt gezorgd voor verjonging zodat zij bestaansrecht houdt. Zo besloten twee spelerszoons met een aantal van hun vrienden vijf jaar geleden dat zij ook een team wilden vormen.

Allemaal onder de 20 en op het veld spelend bij Kolping en Victrix, dus de eerste drie seizoenen werden benut om ervaring op te doen in de zaal. In het vierde seizoen moest het gebeuren, ongeslagen stond het tweede bovenaan, tot corona roet in het eten gooide. Maar dit seizoen was het onvermijdelijk. De eerste 10 wedstrijden werden overtuigend gewonnen, toen volgde er echter een onverwachte nederlaag tegen Koedijk. De koppen werden direct bij elkaar gestoken en er volgden alleen nog overwinningen. Daardoor kon afgelopen vrijdag, in Schoorl tegen DGAC, drie wedstrijden voor het einde de titel al behaald worden.

De zenuwen van spelers, coaches, ex-voorzitter Tijmen Valkering en publiek werden binnen twee minuten onderdrukt door een snelle goal, maar tot 3-2 bleef het toch spannend. Toen kwam de ware kwaliteit van het team naar boven en met 6-2 werd het kampioenschap in de 7e klasse overtuigend binnengehaald. 18 overwinningen, 187 doelpunten voor en slechts 45 tegen. De verdiende schaal kon dan ook door langst dienend bestuurslid Adrie Warmenhoven uitgereikt worden aan aanvoerder Max. Nu volgend seizoen bewijzen dat ze het ook een klasse hoger kunnen!