ALKMAAR – Afgelopen zondag was de 44e editie van het Handsome Eight toernooi. Het werd een geslaagde editie waarin Hovocubo de finale wist te winnen van Rotterdam All Stars. Het Egmondse White Stones zorgde met een plek in de halve finale voor een verrassing.

Na het ietwat teleurstellende verlopen toernooi van vorig jaar werd de 44e editie van het Handsome Eight toernooi weer volgens het bekende recept afgewerkt. Van twee dagen terug naar één, van 12.00 tot 16.00 uur. Vier uur lang top zaalvoetbal. Afgelopen zondag kwam het er ook uit, vooral toen de beslissingen vielen. Het zorgde na afloop voor een lachende Peter Koch. ‘Het zit continue in je kop. De dag zit vol met spanningen, want er komt veel bij kijken’, vertelde de organisator die stelde dik tevreden te zijn. ‘Bij de halve finale en finale leefden de supporters erg mee. Zij zagen hoe graag de spelers wilden. Het publiek werd steeds levendiger.’

Verrassing
Verdeeld over twee poules streden zes ploegen voor een plek in de halve finale. Zoals verwacht wisten in poule B Hovocubo en het Belgische Anderlecht ten koste van FC Tolhuisen de laatste vier te bereiken. In poule A zorgde White Stones voor een verrassing. De Egmondse eredivisionist werd, door een 4-2 zege op El Marssa (vriendenteam rond Mo Darri) tweede achter de Rotterdam All Stars. ‘Terwijl ik El Marssa wel in de finale had verwacht’, zei Koch.

Bij de halve finales nam de publieke belangstelling toe, iets waar ze geen spijt van gehad zullen hebben. Bij beide duels vloog de vlam in de pan, iets wat een smetje op de duels was, maar tegelijkertijd het publiek leek wakker te schudden. De aanwezigen zagen Rotterdam All Stars, dat meerdere fraaie acties liet zien, door een doelpunt in de absolute slotfase de finale bereiken, waarin de ploeg het opnam tegen Hovocubo. De Hoornse ploeg won in de andere halve finale van White Stones, waar doelman Mike Wesselink een sterke partij keepte. Mede hierdoor werd het een spannend gevecht. De 1-0 van Karim Mossaoui werd op fraaie wijze teniet gedaan door Raymond de Waard, die na een pass van Tim Emmerik via de onderkant van de lat doel trof. Na strafschoppen kwam de Hoornse ploeg als winnaar uit de strijd.

Terwijl meerdere toeschouwers en deelnemer Mo Darri een compliment uitdeelde aan Mike Wesselink keek de doelman tevreden terug. ‘We hebben goed gespeeld. Als we er vol voor gaan dan kunnen we het veel ploegen lastig maken’, aldus Wesselink. ‘Dit is een leuk initiatief en een leuk toernooi wat goed georganiseerd is.’ Dat de halve finale werd bereikt was een mooie bevestiging voor de stappen die gezet worden door de Egmonders. ‘We zijn met White Stones op de goede weg en we beginnen te wennen aan dit niveau.’

Door de uitschakeling beleefde White Stones de finale als toeschouwer. Het zag hoe Hovocubo de beker veroverde. Lahcen Bouyouzan opende vijf minuten voor tijd de score, waarna het snel ging. Rotterdam All Stars maakte gelijk, maar met twee treffers bepaalde Karim Mossaoui de eindstand op 3-1. Het leverde tevreden gezichten op. Organisatie blij, White Stones blij, Hovocubo blij.

Fotografie: Gerrie Meijer