ALKMAAR – Met een flink vernieuwde selectie begon AFC’34 afgelopen zomer aan het seizoen. Dat het een ander seizoen dan anders zou worden mag geen verrassing worden genoemd, maar met de kleine verschillen op de ranglijst is er nog van alles mogelijk voor de Alkmaarders.

Afgelopen zomer keerde Brian-Paul Tesselaar weer terug bij AFC’34, de club waar hij in 2008 debuteerde. Met clubs als Hollandia en ADO’20 op zijn CV heeft Tesselaar de nodige ervaring opgedaan. Iets wat zijn huidige ploeg goed kan gebruiken. Extra druk levert het Tesselaar niet op. ‘Ik ervaar geen druk. Ik geniet van het spelletje. Tijdens de wedstrijd en op de training ben ik gewoon een van de jongens in het team. Ik voel me niet verheven boven de rest’, zegt de middenvelder annex aanvaller. ‘Wellicht zou ik wel mijn ervaring meer moeten inzetten om het team verder te helpen. Soms vergeet ik weleens dat sommigen pas net komen kijken.’

Met een flink vernieuwde selectie hebben jullie er nu een half seizoen op zitten. Hoe kijk je daar op terug?
‘De eerste seizoenshelft ging met vallen en opstaan. Persoonlijk denk ik dat we hoger op de ranglijst horen te staan. Al hebben we het aan ons zelf te danken dat we nu staan waar we staan. We hebben genoeg kwaliteit in het elftal, maar het moet wel lopen in een wedstrijd.’

Zie je ontwikkeling/progressie binnen de ploeg?
‘Ik zie dat er steeds meer vastigheid in het team komt. We weten steeds beter wat we van elkaar kunnen verwachten in het veld. Een trainer als Job Dragtsma helpt ons daar heel erg goed in. Hij geeft aan hoe we kunnen handelen in bepaalde situaties en dan is het aan ons om er wat mee te doen. Ik heb het idee dat we sterker worden, maar er is nog genoeg ruimte voor verdere groei.’

In de competitie staan jullie in de onderste regionen, maar zijn de verschillen minimaal. Valt er al iets te zeggen over waar AFC’34 hoort te staan?
Ik denk dat wij bovenin de middenmoot horen te staan. Als we de wedstrijden hadden gewonnen die we zelf uit handen hadden gegeven, dan stonden we daar nu ook. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in de tweede seizoenshelft meer punten gaan pakken. Als we nog een stukje volwassener worden in ons spel, dan moet dat zeker lukken.

Is de komende periode cruciaal?
Ik denk niet dat het aankomt op een periode. We zitten in een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Het belangrijkste is dat je meer wint dan je concurrenten. Verlies je twee wedstrijden in de komende periode en win je de drie wedstrijden daarna dan is er niks aan de hand.

Laatst zei je: ‘Als wij allemaal minimaal een 6 spelen dan maken we het iedereen lastig’. Wat is jullie kracht waarop dit is gebaseerd?
We hebben genoeg kwaliteit binnen het team. Het probleem zit hem bij ons in de wisselvalligheid van ons niveau. Wanneer wij ervoor kunnen zorgen dat we structureel de juiste dingen doen in het veld, dan kunnen wij van iedereen winnen. Een 6 haal je door de hele wedstrijd lang geconcentreerd te spelen en te strijden. Dat er een bal verkeerd gespeeld wordt is normaal op ons niveau, maar het gaat erom wat we daarna doen als team. We moeten extra meters voor elkaar maken als het nodig is.

AFC'34 hervat de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer.