HEERHUGOWAARD - In de strijd om de bovenste vier plaatsen in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen hebben Reiger Boys/Woest en Team Alkmaar/Sportstars elkaar niets toegegeven. In een voor het neutrale publiek leuke derby wisten de gasten uit Alkmaar in de slotfase, door met een meevoetballende keeper te gaan spelen, te voorkomen dat men dit seizoen voor de tweede keer van de Heerhugowaarders verloor (2-2).

En die gelijke stand bleek een terechte want waar Team Alkmaar in de eerste helft de betere ploeg was en behalve de 0-1 van Milenca van Ee nog goede kansen kreeg via onder meer Britt van der Gulik en Suzanna Deckers, daar was de tweede helft voor Reiger Boys. Aanvoerster Sanne Brand kreeg al binnen een paar seconden de kans op de gelijkmaker, maar stuitte op keepster Jessica Overtoom en ook Kess Androg kreeg tot tweemaal aan toe de bal niet in het net, en mikte Floor Spaan op de paal. Tussendoor had Van der Gulik de gasten ook zomaar op 0-2 kunnen zetten, maar bijna op de doellijn staand, miste zij jammerlijk.

Uiteindelijk zorgde Chantal Hendriksen met een knappe actie voor de op dat moment verdiende gelijkmaker en even later mocht zij de thuisploeg uit een vrije trap op voorsprong schieten nadat scheidsrechter Uijttewaal keepster Overtoom had teruggefloten nadat die de bal langer vasthield dan drie tellen. Reiger Boys leek op weg naar de tweede zege in de derby, maar coach Gerard Timmers greep in door Lotte Donath als meevoetballende keepster te laten fungeren. Uiteindelijk betaalde dat zich uit en hoewel de scheidsrechters wilden laten geloven dat Donath de gelijkmaker scoorde werd het laatste tikje toch echt gegeven door Inge Woldhuis. Bijna namen de Alkmaarders ook nog de winst mee naar huis, maar de paal bracht redding en eerlijk gezegd was dat ook wel teveel eer geweest was ook Woldhuis het mee eens. 'Een terechte uitslag, wij hebben na de 0-1 de kansen op meer laten liggen, maar de tweede helft waren de beste kansen voor Reiger Boys.' De coach van de thuisploeg, Monique van der Rijst was het daar mee eens. 'Die late tegentreffer is balen, maar over de gehele wedstrijd gezien kunnen wij wel leven met een gelijkspel.'

Reiger Boys/ Woest VR1 - Team Alkmaar/Sportstars VR1 2-2 (0-1)
9. Milenca van Ee 0-1
29. Chantal Hendriksen 1-1
32. Chantal Hendriksen 2-1
40. Inge Woldhuis 2-2

Foto's: DP Sportfotografie