ALKMAAR - "Ik vind het ITF-toernooi in Alkmaar het beste ITF toernooi ter wereld", zei Daniel Rincon na afloop van zijn gewonnen finale in juni 2022. De Spanjaard had genoten, en niet alleen omdat hij de trofee in zijn handen had, maar vooral door de sfeer op het park van de TC Alkmaar.


"Het is heel fijn om hier te spelen. Geen stress bij de organisatie en er komt hier veel meer publiek dan op andere toernooien."

Zondag 25 juni begint het kwalificatie toernooi op het gravel van de TC Alkmaar. Het hoofdtoernooi van dit $15.000 toernooi voor dames en heren, begint op de dinsdag.

Het geld is natuurlijk meegenomen, maar belangrijker zijn de punten die er te verdienen zijn. Stijging op de wereldranglijst is belangrijk om toegang te krijgen tot de grote toernooien. De progressie bij de Nederlandse heren is de laatste 2 jaar opvallend te noemen. Spelers die 2, 3,4 jaar geleden nog een hoofdrol speelden in de Kaasstad, staan nu hun mannetje op de ATP en Challenge toernooien. Denk aan Van Zandschulp, Griekspoor, Brouwer, Sels en De Jong.

Het geeft aan dat het ITF toernooi een springplank is voor menig tennistalent, op weg naar de wereldtop. Reden genoeg om van 25 juni t/m 2 juli het toernooi gratis te bezoeken, of om het toernooi te steunen via sponsoring.

Kijk voor meer info op www.itfalkmaar.nl