REGIO – Zowel de heren als de dames kende een teleurstellende middag tegen respectievelijk Rood Wit en Qui Vive.

Rood Wit – AMHC heren 1-0
,,Het was een matige pot van onze kant waarin het niet lekker liep” sprak Rutger Groothuizen na afloop. ,,Passes kwamen niet goed aan en we kregen geen grip op de wedstrijd”.

Uiteindelijk verloor AMHC met 1-0 bij Rood Wit. ,,Aan het einde van de wedstrijd hebben we nog van alles geprobeerd om er een resultaat uit te slepen maar het kwartje viel dit keer niet onze kant op” vervolgde Groothuizen. Afgelopen vrijdagavond speelde de Alkmaarders een bekerduel. Het mag echter geen excuus zijn volgens de coach. ,,Ook Rood Wit had een bekerduel en je moet er vandaag gewoon staan. Dat mag en is ook geen excuus voor deze nederlaag”.

Qui Vive – AMHC dames 1-1
De dames van AMHC speelde bij Qui Vive met 1-1 gelijk. ,,We hebben helaas weer verloren met shoot outs” baalde coach Daniel de Vos. In de eerste helft kwam de Alkmaarse ploeg op een 0-1 voorsprong via een corner van Madelief Thieme. ,,Echter verzaken we om de 2 en 3-0 te maken” vervolgde de coach.

,,In de tweede helft werd het een chaos wedstrijd met veel arbitrale dwalingen en zelfs een tegengoal die afgekeurd had moeten worden” zei De Vos. ,,Dan wordt door protesten ook nog een groene en gele kaart aan onze kant uitgedeeld en moet je de laatste tien minuten met negen man spelen. Erg jammer want we speelden beter”. Uiteindelijk verloor AMHC na shoot out. ,,Die waren moeilijk want veel meiden zaten nog met de emoties van de wedstrijd”.