ALKMAAR - Met veel genoegen kan het bestuur en de Technische Commissie van Alcmaria Victrix de staf voor het komende seizoen presenteren. Huidig Zondag 1 trainer Edwin Veenstra verlengt zijn contract met een seizoen en huidig Zondag 2 trainer Marco Kossen zal volgend seizoen de rol van assistent bij Zondag 1 gaan vervullen. Nieuw in de staf is André Mutsaers. De 57e jarige inwoner uit Alkmaar zal de scepter gaan zwaaien over Zondag 2. Op dit moment is André nog trainer van Limmen 2 en in het verleden is hij langdurig werkzaam geweest bij de tweede selectie-elftallen van Koedijk, Kolping Boys en Meervogels.


De flink uitgeklede Zondagselectie heeft het dit seizoen moeilijk. Het vlaggenschip wordt ook nog eens geteisterd door (langdurige) blessures en meerdere sterkhouders die op wereldreis zijn. Desalniettemin is de sfeer in de hechte spelersgroep goed en is de trainingsopkomst hoog. Gesprekken tussen de Technische Commissie en huidige stafleden zijn zeer positief verlopen en bieden veel vertrouwen voor verdere samenwerking. Gedurende de rest van dit seizoen zullen de spelers en stafleden dan ook keihard blijven knokken om op dit niveau actief te blijven.

Tegelijkertijd werkt de Technische Commissie op de achtergrond hard aan een kwaliteitsimpuls voor de selectie voor de komende jaren. Ook wordt er gewerkt aan het verder optimaliseren van de randvoorwaarden. Het vastleggen van de (deels vernieuwde) technische staf is een belangrijke eerste slag. De TC hoopt op korte termijn de eerste versterkingen te kunnen presenteren.