ALKMAAR - Bij voetbalvereniging Alcmaria Victrix is de technische staf van de vrouwenselectie per direct opgestapt. Hoofdtrainer John van Loenen (40) en zijn assistent Youri Smorenberg zullen het seizoen dus niet afmaken bij de Alkmaarse tweedeklasser.

Van Loenen en Smorenberg kwamen beiden twee jaar geleden over van de jeugd van Kolping Boys, Na een ijzersterke periode waarin Alcmaria Victrix binnen vijf jaar van de 5e klasse naar de 1e klasse promoveerde kwam het verleden seizoen in zwaar weer. Van Loenen nam halverwege het seizoen het stokje over, maar kon degradatie niet voorkomen.

Dit seizoen verloopt het ook in de tweede klasse moeizaam, mede omdat men te maken kreeg met een ware blessuregolf. Op dit moment staat de ploeg voorlaatste, net voor streekgenoot Kolping Boys.

Na die tegenvallende resultaten, en het feit dat het vertrouwen van de spelersgroep weg was nadat Van Loenen en Smorenberg verleden maand bekend maakten volgend seizoen naar ADO '20 te gaan, kwam men tot dit besluit. 'We hadden graag het seizoen af gemaakt, maar de chemie was weg', aldus Van Loenen.

Bestuurslid vrouwenvoetbal Wilfred van Hooren zal de komende periode voor de groep staan. 'Voor nu is het beter zo en gaan we intern op zoek naar een vervanger. Wij richten ons vooralsnog op komende zondag want dan staat er weer een belangrijk duel op het programma.'

Alcmaria Victrix VR1 speelt komende zondag 17 maart om 14.00 uur thuis tegen KFC.