ALKMAAR - De spanning in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen met betrekking tot het behalen van de play-offs is weer terug nadat koploper Team Alkmaar/Sportstars vrijdagavond in eigen huis onderuit ging tegen TPP/Feyenoord Futsal.

Een onnodige nederlaag volgens coach Gerard Timmers die zijn ploeg een achterstand van twee doelpunten zag goed maken. 'Soms moet je gewoon tevreden zijn met een gelijkspel. Nu gingen we op jacht naar de winnende en kregen we een halve minuut voor tijd het deksel op de neus.'

In een matige eerste helft hadden de bezoekers via doelpunten van Isabel Gulden en Felicia Sedighi een 0-2 voorsprong genomen. Kort na rust deed Inge Woldhuis wat terug, maar de marge was al snel wee twee door een treffer van Jennifer Oliveira. Hierna nam de thuisploeg het heft in handen en via opnieuw Woldhuis en Milenca van Ee leek men alsnog een punt uit het vuur te slepen. Met nog 28 seconden op de klok profiteerde Nikki de Roest echter van de aanvalsdrang van de thuisploeg en gingen de Rotterdammers met de punten naar huis.

Team Alkmaar/Sportstars blijft wel koploper al is de voorsprong op de nummers 2 t/m 4 geslonken. Feyenoord Futsal volgt nu op één punt terwijl ook Reiger Boys (op 2 punten) en Drachtser Boys (3) op het vinkentouw zitten. Komende vrijdag 13december sluit Team Alkmaar Sportstars het voetbaljaar 2019 af met een thuiswedstrijd tegen EXS Zwolle.