APELDOORN - Ondanks de afwezigheid van keepster Roxy Klaver en topscorer Milenca van Ee heeft Team Alkmaar/Sportstars vrijdagavond de derde zege op rij weten te boeken en daarmee uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie Zaalvoetbal. Op bezoek bij Futsal Apeldoorn won de ploeg van coach Gerard Timmers met 3-5 waarbij keepster Kelly Steen en jongeling Emmeke Henschen hun debuut mochten maken.

Timmers moet vooral het eerste kwartier even met zijn ogen geknipperd hebben want waar zijn ploeg het hele seizoen al moeizaam met de vele kansen om springt was het nu direct raak. 'Van de eerste vijf kansen die wij kregen gingen er maar liefst vier in.' Na goed doorzetten wist Lotte Hopman de score te openen, was het debutante Henschen die twee keer aanvoerster Aaike Verschoor in staat stelde om te scoren, en deed ook Inge Woldhuis nog een duit in het zakje. 'Futsal Apeldoorn scoorde voor rust nog wel tegen, maar had eigenlijk niets te vertellen in die eerste helft', aldus Timmers.

Na de pauze ging het wat moeizamer. 'We kwamen er niet zo makkelijk meer uit en zij konden twee keer scoren onder meer door een eigen doelpunt van ons. Ondanks de 3-4 heb ik geen moment met samen geknepen billen gezeten', verklaarde de coach. 'In de slotfase waren namelijk de beste kansen voor ons en uit één daarvan wist Emmeke Henschen haar debuut op te luisteren door de wedstrijd te beslissen.'

Door de zege gaat Team Alkmaar de ploeg uit Gelderland voorbij en staat het inmiddels keurig derde. 'Maar de prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld dus laten we nog niet te hard juichen, al gaan we met een tevreden gevoel de winterstop in', besluit Timmers.

Team Alkmaar/Sportstars komt op 11 januari in actie voor de beker en hervat de competitie op 18 januari met een thuisduel tegen Avanti.