AMSTERDAM - Met nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie hebben de zaalvoetbalsters van Team Alkmaar/Sportstars zich alvast geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap van Nederland. De ploeg van coach Gerard Timmers zegevierde vrijdagavond met ruim verschil over hekkensluiter Os Lusitanos, waardoor men niet meer is te achterhalen door de huidige nummer vijf in de stand.


Naast Team Alkmaar/Sportstars zijn ook koploper Drachtster Boys en de huidige nummer twee, Reiger Boys/Woest, zeker van het toetje van de Eredivisie. Voor de vierde plek zijn er nog twee kanshebbers, te weten ZVV Den Haag en regerend landkampioen TPP/ Feyenoord Futsal die elkaar over een week treffen.

Timmers moet met zijn team op de laatste speeldag ook nog tegen TPP/Feyenoord Futsal, maar kon zijn tevredenheid over het behalen van de play-offs niet onderdrukken. 'Hier werken wij het hele seizoen keihard voor. Ik ben heel trots op die meiden. Ook vandaag zaten wij er bovenop want we wilden dit koste wat het kost halen.'

De coach zag in Amsterdam dan ook dat het wel goed zat. Amy Visser, Inge Woldhuis en Nathalia Santibanez Vargas vonden voor rust het net en ondanks een eretreffer van de Amsterdammers, nam men in de tweede helft verder afstand. Opnieuw Visser en Lotte Hopman bepaalden de eindstand op 1-5 waarmee het voor het seizoen gestelde doel een feit was.

Os Lusitanos VR1 - Team Alkmaar/Sportstars VR1 1-5 (1-3)
4. Visser 0-1
8. Remert 1-1
12. Woldhuis 1-2
16. Santibanez Vargas 1-3
22. Visser 1-4
36. Hopman 1-5