ALKMAAR - Door een 4-3 zege op ZVV Den Haag en verlies van concurrent en streekgenoot Reiger Boys/Woest heeft Team Alkmaar/Sportstars de koppositie in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen verstevigd.

Gemakkelijk ging het niet voor de ploeg van coach Gerard Timmers die in de eerste helft tegen een 1-2 achterstand aan keek. Deze stand stond al binnen tien minuten op het bord, al werd er om onduidelijke redenen wel een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd.

Na de pauze stelde Team Alkmaar/Sportstars snel orde op zaken door twee treffers van Milenca Van Ee. Lotte Hopman, eerder deze week voor het eerst geselecteerd voor Oranje en in de eerste helft ook al scorend, zorgde uiteindelijk voor de beslissende 4-2. 'Vlak voor tijd kregen we nog wel een tegengoal, maar de laatste vijf minuten hebben wij het prima uitgespeeld', aldus Timmers.