ZWAAG - Met een 1-3 overwinning bij Hovocubo hebben de vrouwen van Team Alkmaar/Sportstars goede zaken gedaan om bovenin de Eredivisie zaalvoetbal te blijven meedraaien. De Hoornse formatie nam een voorsprong, maar deze was al voor de rust teniet gedaan. Een derde Alkmaarse treffer in de tweede helft bleek uiteindelijk de beslissing.

Trainer-coach Rudy Monden van Hovocubo was na afloop realistisch. 'Gezien de situatie waarin wij nu zitten met een complete blessuregolf hebben wij het niet eens zo slecht gedaan. Soms moet je ook een beetje geluk hebben en dat hadden wij vanavond nu net even niet. En dan zie je een balletje over de lijn rollen of tegen de paal. Dat zijn nu net die kleine verschillen.' Zijn collega Gerard Timmers van de Alkmaarse formatie was na afloop uiteraard gelukkiger. 'Dit is een lekkere overwinning hoor, en ik vind dat we met name in de eerste helft prima gespeeld hebben. Daarnaast hebben we met z'n allen voor elkaar geknokt om deze zege over de streep te trekken, en dat is gelukt.'

In de Noord-Hollandse derby werd de score al in de derde minuut geopend door de thuisploeg overigens vlak nadat aanvoerster Aaike Verschoor aan de andere kant een opgelegde kans om zeep had geholpen. Met een knappe individuele actie was Samya Hassani echter verantwoordelijk voor de eerste treffer van de avond. Tien minuten later waren de rollen echter alweer om gedraaid. Gisela van Ankeren plaatste een voorzet van Lotte Hopman in haar eigen doel en nog geen minuut daarna kon Milence van Ee verwoestend uithalen na een corner van Inge Woldhuis. Met een schot op de paal was Hopman zelfs dicht bij de 1-3, maar aan de overkant moest de Alkmaarse keepster Roxy Klaver ook tweemaal redding brengen.

Kort na de pauze wisten de gasten de marge alsnog te vergroten na een vloeiende combinatie tussen Woldhuis en Hopman waarbij laatstgenoemde scoorde. Over die tegengoal was Monden nog het meest ontevreden. 'We trainen zo vaak op dergelijke situaties en nu worden er door onze meest ervaren speelsters verkeerde keuzes gemaakt.' Hierna volgden er kansen over en weer. Lotte Donath raakte namens de Alkmaarders nog eens de paal en hetzelfde deed Hassani aan de overkant en ook moesten beide keepsters weer enkele malen redding brengen. 'Ik heb nog even overwogen om in de slotfase een meevoetballende keepster in te zetten, maar gezien de vermoeidheid die toen al in de ploeg zat denk ik dat we er niet veel mee waren op geschoten', aldus Monden.

In de stand kwam dan ook geen verandering meer en daar was men in het Alkmaars kamp uiteraard content mee. 'Een welkome zege en dit geeft vertrouwen voor volgende week als landskampioen TPP Rotterdam op bezoek komt', aldus Timmers. Hovocubo gaat dan op bezoek bij Drs. Vijfje in Groningen.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Hovocubo - Team Alkmaar/Sportstars 1-3 (1-2)
3. Hassani 1-0
12. Van Ankeren (e.d.) 1-1
13. Van Ee 1-2
23. Hopman 1-3

Foto's: DP Sportfotografie