OBDAM - De vrouwenploeg van eredivisionist Team Alkmaar/Sportstars heeft woensdagavond simpel de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. In Sporthal De Stap te Obdam wist de Alkmaarse ploeg met ruim verschil te winnen van het beloftenteam van Reiger Boys/Woest. Na een 1-4 ruststand eindigde het uiteindelijk op 2-9.

Coach Gerard Timmers was na afloop tevreden: 'Hoewel we weinig weerstand hebben gehad is beginnen met een overwinning altijd goed. Ik heb daarbij een zeer verdienstelijk debuut gezien van Charlotte Hulst en Milicia Keijzer die beiden uit onze eigen O15-team afkomstig zijn. Ook Marintha Louwe, over gekomen van DKM, en Lotte Donath van Drachtster Boys kenden een prima start. En we zijn nog lang niet compleet dus dit geeft alleen maar vertrouwen voor de toekomst.'

Voor Team Alkmaar/Sportstars was Inge Woldhuis liefst vier keer trefzeker. De overige goals kwamen op naam van Milenca van Ee (2x), Indy Spaan, Milicia Keijzer en Lotte Donath. Namens Reiger Boys VR2 kwamen de doelpunten van Pattry Blok en Pien van Saane.