ALKMAAR - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars woensdagavond uitstekende zaken gedaan. De ploeg van coach Gerard Timmers wist zelf met 3-1 te zegevieren over KTP Nieuw Roden en hoorde na afloop dat een directe concurrent in de strijd om de play-offs, ZVV Den Haag, in eigen huis verloor van Reiger Boys. De Alkmaarse formatie komt daarmee een stap dichterbij het toetje om het kampioenschap van Nederland.

Met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan heeft Team Alkmaar/Sportstars nog maar één overwinning nodig om zeker te zijn van deelname aan de play-offs. Deze kan men al behalen als men op 6 maart op bezoek gaat bij hekkensluiter Os Lusitanos. Op de laatste speeldag volgt dan nog een uitwedstrijd bij TPP/Feyenoord. Zelfs als de Alkmaarders in beide wedstrijden steekjes laat vallen dan nog zal de nummer vijf, ZVV Den Haag, de laatste drie wedstrijden moeten winnen om de ploeg van Timmers uit de play-offs te houden.

De thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden was zeker niet de beste van het seizoen, en speelde zich veelal af in een te laag tempo, maar toch behaalde de thuisploeg wel een verdiende overwinning. Na een vroege achterstand door Mariel Miedema stelde men binnen een paar minuten orde op zaken. Niet voor het eerst dit seizoen was Milenca van Ee daarbij belangrijk. Eerst profiteerde zij van balverlies van de gasten om vervolgens goed te anticiperen op een lange pass van achteruit van Amy Visser. Kort na de rust wist aanvoerster Aaike Verschoor koppend de stand op 3-1 te brengen, en daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist. KTP Nieuw Roden kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar keepster Jessica Overtoom stond op haar post. 'En dat mocht ook wel want eigenlijk had ik die 0-1 van hun moeten hebben, dus ik ben blij dat ik dat heb goed kunnen maken', aldus de goalie. Ook coach Timmers was in zijn nopjes met de zege. 'Weer een stapje dichterbij de doelstelling die we voor dit seizoen gesteld hebben.'

Team Alkmaar/Sportstars - KTP/Nieuw Roden 3-1 (2-1)
4. Miedema 0-1