DAMWOUDE - Team Alkmaar/Sportstars.nl heeft na vier wedstrijden nog altijd de maximale score. De ploeg van coach Gerard Timmers won vrijdagavond nipt, maar wel degelijk verdiend, bij promovendus ZV Libertas.

Ondanks dat men genoeg kansen creëert en de vierde overwinning op rij boekte gaat scoren nog altijd moeizaam voor de Alkmaarders. De ploeg scoorde, inclusief het duel van vrijdag, slechts tien keer deze competitie. Ook in de eerste helft van het duel bij nieuwkomer ZV Libertas wist men het net niet te vinden hetgeen ook opging voor de thuisploeg waardoor men met 0-0 ging rusten.

Na de pauze lukte dat wel toen Amy Visser de score opende. ZV Libertas kwam desondanks op gelijke hoogte door een treffer van Marije Procee. Met nog vier minuten op de klok werd de wedstrijd toch in Alkmaars voordeel beslist na een fraai schot van Lotte Hopman. 'En dat was dik verdiend', volgens Timmers die zijn ploeg ook nog vier keer het aluminium zag raken.

ZV Libertas VR1 - Team Alkmaar/Sportstars VR1 1-2 (0-0)
25. Amy Visser 0-1
31. Marije Procee 1-1
36. Lotte Hopman 1-2