ALKMAAR – De derby in Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen tussen Team Alkmaar/Sportstars en Reiger Boys heeft een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. Na een 0-2 achterstand bij rust knokte de Alkmaarse formatie zich na de pauze langs de Heerhugowaarders met een glansrol voor Milenca van Ee. Met drie doelpunten in vijf minuten besliste de topscorer van Nederland feitelijk de wedstrijd.

Beide aanvoersters waren na afloop niet te spreken over het vertoonde spel al was Aaike Verschoor namens de thuisploeg uiteraard wel blij met de drie punten. ,,Maar wij hebben geen goede wedstrijd gespeeld. De eerste helft was zelfs dramatisch slecht, maar na de pauze hebben we geknokt voor wat we waard waren”. Lotte Bijl van Reiger Boys was ook niet te spreken over het spelpeil: ,, Zelfs toen we in de eerste helft met 0-2 voor kwamen speelden we al te onrustig en slordig in balbezit , en daar kwamen we niet meer uit. Het was niet best vandaag”.

Slordig
Bijl stond overigens zelf aan de basis van die 0-2 voorsprong want na goed doorzetten van haar kon de jonge Lisa Luiken scoren waarna zij zelf de tweede achter keepster Roxy Klaver schoot. Tussendoor had Inge Woldhuis met een vlammend schoot overigens de paal geraakt. Het vervolg van de eerste helft leverde een slordig spelbeeld op waarin naarmate de wedstrijd vorderde Sportstars wel iets meer druk ging zetten. Keepster Jacky Reus van Reiger Boys, die na lange tijd haar rentree in de basis weer mocht maken hield haar ploeg echter tot de rust op de nul.

Ommekeer
Ook na de pauze bleef het spel aan beide kanten rommelig, maar kwam er een ommekeer halverwege de tweede helft nadat een schot van Aaike Verschoor van richting veranderd werd en de aansluiting daar was. Vervolgens ging het hard en dat was met name te danken aan aanvalster Milenca van Ee. De topschutter die samen met Verschoor eerder deze week nog twee interlands tegen Finland speelde, liet zich weer van haar beste kant zien door binnen vijf minuten drie maal te scoren. Reiger Boys-captain Lotte Bijl was daar na afloop behoorlijk ontstemd over: ,,We weten allemaal wat ze gaat doen en toch tuinen we er keer op keer weer in”. In de slotfase etaleerde Van Ee nog eens haar klasse door een corner panklaar te leggen voor de inlopende Woldhuis die de eindstand op 5-2 bepaalde. Hiermee behaalde Team Alkmaar/Sportstars voor de derde keer dit seizoen een zege op Reiger Boys (1x beker, 2x competitie) en heeft het nu tevens een voorsprong van drie punten op de Heerhugowaarders in de strijd om een plek bij de play-offs te verdienen.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Team Alkmaar/Sportstars – Reiger Boys 5-2 (0-2)
0-1 Lisa Luiken 0-2 Lotte Bijl 1-2 Aaike Verschoor 2-2 Milenca van Ee 3-2 Milenca van Ee 4-2 Milenca van Ee 5-2 Inge Woldhuis