ALKMAAR - De zaalvoetbalsters van Team Alkmaar/Sportstars zijn nog steeds volop in de race voor een plekje in de play-offs aan het eind van het seizoen. De ploeg van coach Gerard Timmers nam vrijdagavond zelfs de derde plaats over van landskampioen TPP nadat men zelf met 5-1 won van Exstudiantes Zwolle.

Met nog zes wedstrijden te gaan in de Eredivisie herstelden de Alkmaarders zich in De Meent eveneens van de nederlaag die het drie weken geleden in eigen huis opliep tegen ZVV Den Haag (6-7). Mede door interlandverplichtingen lag de competitie twee weekenden stil, maar vrijdag kwamen alle ploegen weer in actie.

Anders dan de uitslag doet vermoeden had Sportstars het deze avond helemaal niet makkelijk tegen het laag geklasseerde Exstudiantes. De gasten braken een aantal malen door, maar keepster Roxy Klaver pareerde tot tweemaal toe uitstekend. Toch moest zij vijf minuten voor de rust een treffer van Jonneke Sterk toestaan waardoor de Zwolse ploeg met een voorsprong ging rusten, mede omdat aan de andere kant ook keepster Van de Flier een aantal goede reddingen verrichte op schoten van Lotte Hopman en Milenca van Ee.

In de tweede helft toonde de thuisploeg nog meer druk naar voren, maar moest ook Klaver nog een keer handelend optreden. Pal nadat Inge Woldhuis op de lat had geschoten kwam Sportstars na een goede aanval toch op 1-1. Via Gomez en Verschoor was Van Ee degene die het net vond. Met wat fortuin kwam men halverwege de tweede helft ook nog op voorsprong toen een schot van Woldhuis niet goed kon worden verwerkt door Jorie Schepers die de bal in eigen doel werkte. Het verzet van de Zwolse ploeg was hiermee gebroken en via een schot van Woldhuis en een vlot lopende aanval eindigend bij Isa Gomez liep men verder uit. Dezelfde Gomez bepaalde in de slotfase de eindstand ook nog op 5-1.

De uitblinkende Roxy Klaver was in haar nopjes met de zege en haar eigen spel. 'Het ging lekker vanavond en je ziet dat als zij hem er niet in krijgen dat bij ons het vertrouwen groeit. Na die laatste wedstrijd is deze wel even lekker.' Coach Timmers was vooral blij dat de 0-2 net viel. 'Dan had ik het nog moeten zien, maar al met al hebben wij dik verdiend gewonnen.'