DRACHTEN - Met nog vijf wedstrijden te gaan moet Team Alkmaar/Sportstars er nog hard aan trekken om de play-offs van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen te bereiken. Vrijdagavond verloor de ploeg van coach Gerard Timmers met 4-3 op bezoek bij Drachtster Boys.

Door dit resultaat staan de Alkmaarders nog wel vierde, een plaats die recht geeft op de play-offs, maar ziet het inmiddels wel Drs. Vijfje in punten naast zich komen. 'Het was een avond dat het niet echt mee zat', sprak Timmers na afloop. 'We hebben hard gestreden dus ik kan de meiden niets verwijten'. Sportstars speelde dan ook niet slecht in Drachten, maar had de pech dat de thuisploeg met name in de openingsfase veel effectiever was hetgeen resulteerde in een snelle 3-0 stand.

Na de 4-1 van Jessie Prijs leek het duel beslist, maar de Alkmaarse ploeg kwam in een hectische slotfase, waarin ook nog een tienmetertrap gemist werd, toch nog terug door doelpunten van Lotte Donath en Marintha Louwe. 'In de slotseconde waren we nog dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht helaas niet zo zijn', aldus Timmers.

Komende vrijdag 15 maart speelt Team Alkmaar/Sportstars thuis in de Noord-Hollandse derby tegen Hovocubo (20.40 uur)

Drachtster Boys/HR Piping - Team Alkmaar/Sportstars 4-3 (3-1)
5. Prijs 1-0
11. Westerhout-Slager 2-0
16. de Vries 3-0
20. Verschoor 3-1
35. Prijs 4-1
37. Donath 4-2
40. Louwe 4-3