ALKMAAR - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars de koppositie behouden al kostte dat enige moeite. De ploeg van coach Gerard Timmers stond tegen Os Lusitanos binnen mum van tijd met 0-3 achter, maar wist de wedstrijd in de tweede helft alsnog te doen keren (5-3).

Uiteraard was Timmers na afloop content over de zege, maar ook baalde hij van de slappe openingsfase van zijn ploeg. 'Omdat bepaalde vooraf gemaakte afspraken niet werden nagekomen.' Hij zag zijn ploeg dan ook uiterst matig beginnen tegen de Amsterdammers en via Chelly Drost en twee treffers van Jaimy Visser nam Os Lusitanos binnen zes minuten een 0-3 voorsprong. Het duurde vervolgens nog even voor de Alkmaarse formatie echt wakker was geschud, maar nog voor de rust zorgde Milenca van Ee voor de 1-3.

Dat doelpunt gaf Team Alkmaar blijkbaar moraal voor de tweede helft want binnen vijf minuten werd het via aanvoerster Aaike Verschoor en opnieuw Van Ee gelijk. Os Lusitanos kwam er nu niet meer aan te pas en met twee treffers was het Inge Woldhuis die het duel in Alkmaars voordeel besliste: 5-3.