ALKMAAR - Na zes wedstrijden in de Eredivisie zaalvoetbal bivakkeert Team Alkmaar/Sportstars met drie overwinningen en drie nederlagen op een plekje in de middenmoot. De ploeg van coach Gerard Timmers pakte tot dusverre tegen de onderste ploegen in de stand de punten , maar laat het telkens liggen tegen de top vier. Zo ook vrijdagavond toen Futsal Apeldoorn de drie punten meenam vanuit sporthal De Meent.

'Persoonlijke fouten in de eerste helft hebben ons de das om gedaan', vertelde Timmers na afloop die het moest doen zonder de geblesseerde Isa Gomez en zieke Inge Woldhuis. Hij zag zijn ploeg met een 1-3 achterstand de rust in gaan. 'In de tweede helft kregen wij vervolgens een handvol kansen, maar de keepster van Futsal Apeldoorn (Jantien van der Zijden/Van Wanrooy) ontpopte zich tot uitblinker. Toen zij vervolgens de 1-4 maakten voelde het direct alsof het onmogelijk was.'

Milenca van Ee, die in de eerste helft ook al had gescoord wist in de slotfase nog wel tweemaal doel te treffen, maar dit was slechts voor de spreekwoordelijke eer. Komende vrijdag 2 november speelt Team Alkmaar Sportstars opnieuw thuis als Drachtster Boys op bezoek komt.