ALKMAAR - In de Eredivisie Zaalvoetbal voor vrouwen moet Team Alkmaar/Sportstars er in de laatste zeven wedstrijden nog hard aan trekken om de begeerde play-offs te halen. Vrijdagavond verloor de ploeg van coach Gerard Timmers in een doelpuntrijk duel van ZVV Den Haag (6-7)

Met deze tweede nederlaag op rij, en vijftien doelpunten tegen in die twee wedstrijden, staan de Alkmaarders weliswaar nog vierde, maar voelen zij inmiddels de hete adem van concurrenten Futsal Apeldoorn (gelijk in punten) en Drs. Vijfje (op één punt). Na een zeer goede reeks voor de winterstop, waarin Team Alkmaar zelfs even tweede stond, moet dat teleurstellend zijn. Dat erkende ook aanvoerster Aaike Verschoor: 'Balen, we blijven dezelfde fouten maken en worden daarin keihard afgestraft. Den Haag kan dat goed en hebben ook veel slimmer gespeeld. De laatste twee wedstrijden hebben wij veel te veel doelpunten tegen gekregen.'

Eigenlijk liep de thuisploeg al van quitte af aan achter de feiten aan al kwam het na de eerste twee tegentreffers beide keren nog wel op gelijke hoogte door doelpunten van Marintha Louwe en Milicia Keijzer. Toch bleef Team Alkmaar slordig achterin en dat is tegen ervaren en slimme speelsters als Priscilla de Vos en Lisanne Vermeulen dodelijk. Beide speelsters namen in de eerste helft dan ook twee treffers voor hun rekening waardoor ZVV Den Haag met een 2-4 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft vond de thuisploeg de aansluiting via Louwe, maar stond het in de volgende minuut te slapen waardoor de Haagse formatie opnieuw twee keer kon toe slaan. Hiermee werd de overwinning min of meer veilig gesteld want waar bij de thuisploeg de immer scorende Milenca van Ee aan banden werd gelegd door de Haagse ploeg daar kreeg men achterin geen grip op De Vos en Vermeulen die elke fout afstraften en vijf van de zeven goals voor hun rekening namen. Tussendoor scoorde Inge Woldhuis nog voor de thuisploeg en in de slotfase leek het nog even spannend te worden door doelpunten van Keijzer en Louwe, maar de overwinning ging verdiend naar ZVV Den Haag.

'Zonde', aldus Verschoor. 'Zeker omdat de andere uitslagen ook gunstig waren. We hebben het nog in eigen hand, maar zullen dan wel onze wedstrijden moeten gaan winnen, en het moet zeker beter als deze twee wedstrijden. Team Alkmaar Sportstars komt pas op vrijdag 22 februari weer in actie als het Exstudiantes Zwolle ontvangt.

Foto's: DP Sportfotografie