ALKMAAR - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars voor het eerst dit seizoen de koppositie laten varen. De ploeg van coach Gerard Timmers kan zich dat zelf verwijten want in de slotfase van het duel tegen Drs. Vijfje gaf men een zeker lijkende voorsprong uit handen.


De Alkmaarse formatie speelde tegen de Groningers zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar men had in principe de zege gewoon over de streep moeten trekken. Team Alkmaar kwam al snel op achterstand toen aanvoerster Laura de Groen ontsnapte aan de aandacht van de defensie. Met een zeer fraaie treffer bracht Suzanna Deckers de stand weer in evenwicht.

Na de pauze zorgde Lotte Hopman voor een voorsprong en vanuit een vlot lopende corner washet Jet Nooteboom die de bal achter haar eigen keepster schoot.Team Alkmaar had kansen op meer, maar de uitstekende keepster van de gasten voorkwam dat. Uiteindelijk kreeg men in de laatste minuten het deksel op de neus toen Drs. Vijfje met een meevoetballende keepster ging spelen. Nooteboom maakte haar fout van eerder goed door de aansluitingstreffer te maken en de paniek werd achterin groter bij de tyhuisploeg waarna een eigen doelpunt van Lotte Donath de eindstand op 3-3 bepaalde.

Foto's: DP Sportfotografie