DEN HAAG - In de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal heeft Team Alkmaar Sportstars een ruime zege weten te behalen op promovendus ZVV Den Haag. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er deze vrijdagavond een stuk zorgvuldiger met de kansen omgesprongen waardoor men na een kwartier al op rozen zat.

Een tevreden coach Gerard Timmers vertelde na afloop wel enige concessies aan de speelwijze te hebben gedaan. 'In de vorige twee wedstrijden speelden wij telkens met een ervaren en een jong blok en nu kozen wij voor een mix daarvan en dat pakte goed uit. De meiden hebben zichzelf beloond door nu direct vanaf het begin wel goed met de kansen om te springen'

Na een snelle 0-2 voorsprong door goals van Milenca vn Ee en Lotte Hopman deed de thuisploeg nog even wat terug, maar twee treffers binnen een minuut van Inge Woldhuis, en een eigen doelpunt na een schot van Van Ee zorgden al binnen het kwartier voor een ruime voorsprong.'In de tweede helft hadden we er eigenlijk nog een paar moeten maken, maar Den Haag had de keepster gewisseld en juist die nieuwe keepster bleek een sta-in-de-weg voor onze ploeg', aldus Timmers. 'Ze pakte ballen uit de kruising, met haar kleine teen en lag ook in de weg bij de mooiste actie van de avond van de jonge MiIicia Keijzer die kort daarvoor drie tegenstanders had gepasseerd. We speelden de bal wel wat slordiger rond na de rust maar eigenlijk hebben we achterin nauwelijks wat weggegeven dus we zijn dolblij met het resultaat en kijken vol vertrouwen naar de thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden volgende week.'