GRONINGEN - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars nog altijd een honderd procent score. De ploeg van coach Gerard Timmers won vrijdagavond ook de derde wedstrijd.

In feite had de Alkmaarse formatie de Groningse studentenploeg Drs. Vijfje al binnen tien minuten op de knieën. Nadat Inge Woldhuis al in de eerste minuut de score had geopend waren het Lotte Hopman en Milenca van Ee die de stand al rap op 0-3 brachten. Via Jet Nooteboom deed de thuisploeg op slag van rust iets terug.

De Groningse formatie probeerde in de tweede helft iets te forceren, maar kwam geen moment door de hechte Alkmaarse defensie heen waarna aanvoerster Aaike Verschoor de eindstand op 1-4 bepaalde. 'Het is mooi om te zien hoe wij ons manifesteren en wekelijks beter worden', verklaarde coach Timmers na afloop.

De ongeslagen koploper speelt komende vrijdag 11 november in De Meent de derby tegen het Heerhugowaardse Reiger Boys/Woest (20.40 uur)