ALKMAAR – In de Eredivisie zaalvoetbal leed de damesploeg van Team Alkmaar een nederlaag. In eigen huis startte het voortvarend, maar moest de punten toch aan TPP Rotterdam laten, 1-4.

‘We startte voortvarend en kregen een mooie kans’, zei Team Alkmaar coach Gerard Timmers na afloop. ‘Het was een gelijkopgaande wedstrijd met iets meer kansen voor ons. Zij kwamen niet tot echte doelkansen.’ Toch was het TPP dat de score vijf minuten voor rust opende. Via een van richting veranderd schot kwamen de bezoekers op 0-1. ‘Eigenlijk waren we voor rust de betere ploeg. We stonden compact.’

Na rust werd er door de Alkmaarse zaalvoetbalploeg hard gewerkt. Via Inge Woldhuis kwam het ook op gelijke hoogte. ‘Maar binnen anderhalve minuut was het 1-2’, baalde Timmers. In diezelfde minuut kreeg Team Alkmaar een kans op de 2-2, maar deze bleef onbenut. ‘De keepster van de tegenpartij was in vorm, zij is een goede keepster.’

In het vervolg liep TPP uit naar een 1-4 voorsprong. ‘Daarna kregen we genoeg kansen en speelden we alles of niets’, vervolgde de coach. ‘We hebben verloren van ervaring. Dit is een les voor volgende week.’