EGMOND - Er kan op zaterdag 13 januari weer met spanning worden gekeken naar de jaarlijkse strijd van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. De plek op het hoogte schavot bij de heren kan een prooi worden voor veel renners. Vele ogen zijn gericht op Thijs Zonneveld en Timothy Dupont. Zonneveld is sinds zijn overstap naar Beat Cycling veelvoudig te vinden op het podium en de Belgische Dupont heeft een goed wegseizoen in de benen. De Belg kan zich in een illuster rijtje fietsen met een eventuele winst. Regerend Europees Kampioen Tessa Neefjes en winnares van vorig jaar, Riejanne Markus, zijn de favorieten bij de vrouwen.


Met de vorm van Zonneveld zit het wel snor: eerste tijdens de strandraces op Texel en Wijk aan Zee in 2023. Waar hij vorig jaar nog door het missen van de juiste afslag op het strand in Egmond zijn kansen voor de overwinning liet lopen, zal hij dit jaar gebrand zijn om de overwinning naar zich toe te trekken. Zijn ploeggenoot Stijn Appel zal er hetzelfde over denken en de titel van vorig jaar graag willen prolongeren.

De 36-jarige Timothy Dupont won in 2016 en 2019 de strandrace en kan zich in een illuster rijtje fietsen. Alleen Sebastian Langeveld en Jan Weevers wonnen driemaal het fietsspektakel in Egmond aan Zee. De Belgische renner doet nog altijd mee voor de prijzen. Zo werd hij onlangs 4e op een zeer sterk bezet Belgisch Kampioenschap Beachrace.

Alpecin-Deceuninck-renner Jonas Rickaert staat voor het eerst aan de start, zijn ploeggenoot Ramon Sinkeldam is na een editie afwezigheid ook weer van de partij. Daan van Sintmaartensdijk, leider van het strandrace topcompetitieklassement en Jasper Ockeloen mogen ook zeker niet uitgesloten worden voor de overwinning.

Bij de vrouwen wordt er een prachtige strijd verwacht tussen Tessa Neefjes en Riejanne Markus. Beide dames zijn ervaren op het gebied van strandracen. Neef jes veroverde twee jaar terug de EK-titel op het strand. De Nederlands kampioen tijdrijden op de weg, Markus, stond al meerdere keren op het podium bij het Europees kampioenschap strandracen.

Beleef een legendarisch sportweekend


Uniek bij de GP Groot Egmond-Pier-Egmond is dat je als recreant in het wiel kunt rijden van deze grote namen. Als recreant is het mogelijk t/m donderdag 11 januari in te schrijven voor de Late Bird, via www.gpgrootegmondpieregmond.nl. Op dit moment staan er al ruim 3.000 fietsers ingeschreven.