ALKMAAR - Jonge talent van het Alkmaarse RTC Triatlon (Regionaal Trainingscentrum) en paralympische triatleten zoals Jetze Plat trainen wekelijks in zwembad Hoornse Vaart. De atleten zijn te vinden in het Alkmaarse 50-meterbad. Wij gingen met de triatlon talentcoach in gesprek.

Jelmer van Waveren, talentcoach bij de Nederlandse Triatlon Bond, traint vier keer per week met zijn atleten in het overdekte 50-meterbad bij de Hoornse Vaart. Jelmer: “We zijn dagelijks bezig met talentontwikkeling om de atleten verder te helpen zodat ze kunnen groeien als sporter en als persoon. Elke zaterdag trainen de jeugdleden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Ze zijn competitief, maar er is ook tijd en ruimte voor humor. Ze hebben de ambitie om van sport hun beroep te maken, misschien zien we ze in de toekomst wel op de Olympische Spelen!

Het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart is ideaal voor onze trainingen. Het bad wordt goed onderhouden en het personeel is behulpzaam. We hebben wel eens nieuwsgierige omstanders, maar daar gaan onze sporters sneller van zwemmen en er is meer dan genoeg ruimte in het bad. We trainen voor de triatlon op meerdere locaties in Alkmaar, we trainen in het zwembad van de Hoornse Vaart, maar ook buiten met hardlopen en fietsen en in de krachtruimte van Sportpaleis Alkmaar.”

Zwembad Hoornse Vaart Sportcomplex Hoornse Vaart heeft 6 zwembaden waaronder een uniek 50-meterbad geschikt voor trainingen en wedstrijden maar ook voor recreatieve banenzwemmers, een golfslagbad, een 25-meterbad, instructiebad, een waterspeeltuin voor de allerkleinsten en in de zomer een buitenbad. Meer informatie: www.hoornsevaart.nl.

De Nederlandse Triatlon Bond Zwemmen, fietsen, hardlopen en meer: triatlon is een heel veelzijdige sport voor iedereen die van afwisseling en uitdaging houdt. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat voorop! Het jongerentalentteam is voor talentvolle jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Je kan meedoen met een talentendag of een training. Sinds Rio de Janeiro 2016 – waar Jetze Plat namens Nederland goud won – maakt triatlon deel uit van het paralympische programma en wordt er wekelijks in Alkmaar getraind.

Meer informatie: www.toptriathlon.nl