ZANDVOORT - Liefhebbers van high-tech-toerwagensport van het allerhoogste niveau hebben natuurlijk de data van 18 tot en met 20 augustus aanstaande al lang geblokkeerd in de kalender, want dan is de DTM weer te gast op Circuit Zandvoort. Dat betekent autosport van wereldklasse met de ruim 500 pk sterke toerwagens van Audi, BMW en Mercedes-AMG, aangevuld met een bijprogramma dat zijn weerga nauwelijks kent: het FIA Europees Kampioenschap Formule 3, de Audi Sport TT Cup en de GT4 European Series Northern Cup. Kaarten voor het autosportfestijn op het circuit in de duinen zijn er al vanaf tien Euro (dagkaart vrijdag) en kunnen worden besteld via www.circuitzandvoort.nl of via www.dtm.com.

De DTM behoeft nauwelijks nog nadere introductie: het is de toonaangevende toerwagenserie van Europa en een van de topklassen in de wereldwijde professionele autosport. Het deelnemersveld bestaat uit een goede mix van routiniers en jonge opkomende talenten die het tegen elkaar opnemen in technisch geavanceerde toerwagens, aangedreven door vierliter V8-motoren met een vermogen van ruim 500 pk. Voor dit seizoen zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd die de races nog spectaculairder maken. Nieuw dit jaar is dat de races op zaterdag en zondag nu even lang zijn, met op beide dagen een verplichte pitstop met bandenwissel. Ook zijn er maatregelen genomen waardoor de coureur nog meer centraal is komen te staan en de rol van de technici aan de pitmuur beperkt is. Dat zorgt voor spannende wedstrijden, zoals de eerste evenementen van dit seizoen al hebben aangetoond.

Bijprogramma met formulewagens, toerwagens en GT’s

Het FIA EK Formule 3 is ook al jarenlang een vast onderdeel in het DTM-programma. Hier strijden de toppers van de toekomst, want dit is de klasse waar huidige Formule 1-coureurs als Max Verstappen, Esteban Ocon of Lance Stroll nog maar kortgeleden waardevolle ervaring opdeden. Andere oud-F3-rijders stroomden door naar de DTM, zoals Lucas Auer en Tom Blomqvist. Voor de Formule 3 staan er drie races op het programma, één op zaterdag en twee op zondag. De Audi Sport TT Cup komt dit jaar voor de tweede keer naar Zandvoort. De merkenraceklasse met de 310 pk sterke wedstrijdversie van de Audi TT kenmerkt zich door een internationaal startveld, waarin jonge rijders eerste ervaringen opdoen op weg naar klassen als TCR of GT3. Voor de Audi’s is er een race op zaterdag en een wedstrijd op zondag. De GT4 European Series Northern Cup zorgt voor een indrukwekkend startveld van ruim 30 spectaculaire productie-GT-auto’s. Merken als Aston Martin, BMW, KTM, Maserati, McLaren en Porsche staan hier aan de start. De races, één op zaterdag en één op zondag, duren 50 minuten en omvatten een verplichte pitstop met eventuele rijderswissel.

Culinair genoegen op en rond het circuit

De deelnemende merken in de DTM nemen traditiegetrouw hun eigen hospitality-units mee, maar ook wie daar geen toegang heeft, kan rekenen op een uitstekend culinair aanbod. Zo is er op de eerste etage van het pitgebouw het recent geopende restaurant Bernie’s Bar & Kitchen dat op alle dagen ontbijt, lunch en diner biedt, inclusief een fascinerend uitzicht op het rechte stuk en de Tarzanbocht. Ook elders op het circuit zijn er vele cateringstands geopend. Op loopafstand van het circuit bevindt zich Bernie’s Beach Club, die eveneens tijdens het DTM-evenement open is. Voor meer informatie en reserveringen: www.bernies.nl.

Tickets bestellen

Toegangskaarten voor het autosportfestijn op Circuit Zandvoort zijn er al vanaf tien Euro (dagkaart vrijdag), € 12 (dagkaart zaterdag), € 17 (dagkaart zondag) en € 22 (weekendkaart) en kunnen worden besteld via www.circuitzandvoort.nl of via www.dtm.com.