HEILOO – ‘Nog een half uurtje, koppies erbij’, roept doelman Melvin Habets richting zijn teamgenoten. Enkele minuten later neemt SVW’27 de laatste spanning weg. Het zorgde voor een grote glimlach bij de Heerhugowaardse ploeg die op bezoek bij De Foresters een belangrijke zege boekte, 0-3.

Het duel tussen De Foresters en SVW’27 was voor beide teams het begin van de beslissende fase. Duidelijk was dat de winnaar van de rechtstreekse confrontatie een grote stap zou zetten richting lijfsbehoud. SVW’27 was de ploeg die met een grote glimlach van het veld stapte. ‘Dit is lekker en belangrijk’, stelde René van Marsbergen na afloop.

Dode spelmomenten
Het was Maarten Rippens die de zege inleidde. Uit een corner kopte de spits hard binnen, tot tevredenheid van Van Marsbergen. ‘We hadden tijdens trainingen aandacht voor dode spelmomenten. Ook corners.’ Rippens bewees dat de trainingen effect hadden. De Foresters baalde. ‘Want we hadden de wedstrijd tot de 0-1 onder controle’, zei Edwin Reder. De Heilooërs begonnen sterk en gretig, maar de kansen die het kreeg bleven onbenut. Dat was ook te danken aan Melvin Habets. Vleugelspeler Melle Kruit, die in de openingsfase al voorlangs had geschoten, zag zijn lob in de handen van de Heerhugowaardse doelman eindigen. Aan de andere kant counterde SVW er eenmaal gevaarlijk uit, maar kon Leon Ayal de voorzet van Jeroen Korver net niet met het hoofd aanraken. De 0-1 van Rippens na 25 minuten kwam toch enigszins uit de lucht vallen. ‘Dat was de ommekeer. Wij gingen achteruit voetballen. In de rust hebben we wat geprobeerd om te zetten’, vervolgde Reder.

Omgedraaid
Was het voor rust De Foresters dat tot de 0-1 de regie had, pakte SVW’27 dat na de openingstreffer over om het vervolgens ook niet meer uit handen te geven. Dat was mede te danken aan de omzetting die het in de rust had gedaan. Arian Etedali speelde hogerop en dat bleek succesvol. De Foresters moest wat forceren, maar het was juist SVW dat gevaarlijk werd. Tweemaal had Maarten Rippens de kans om de bevrijdende tweede treffer te maken, maar beide keren slaagde de spits er oog in oog met doelman Leon Commandeur niet in om tot scoren te komen. Zijn tweede poging was op het moment dat de 0-2 al was gevallen. De voorzet van Leon Ayal werd door De Foresters speler Tommy Hoorn in het eigen doel geschoten. Vlak erna trof Rippens na een goede aanval eenvoudig doel. ‘Na rust lieten we de koppen hangen. Het wordt spannend, want we willen geen nacompetitie en het zo goed mogelijk afsluiten’, aldus Reder. De Heerhugowaarders willen ook geen nacompetitie, en hebben een grote stap in de goede richting gezet. ‘We moeten nog minimaal een week scherp blijven. Tegen Kolping Boys volgende week wordt een mooi duel. Dat kan een mooi feest worden’, blikte Van Marsbergen alvast vooruit. De Foresters speelt in de voorlaatste speelronde in eigen huis het enorm belangrijke duel tegen VV Schoten.

De Foresters – SVW’27 0-3 (0-1)
26. Maarten Rippens 0-1
60. Eigen doelpunt 0-2
64. Maarten Rippens 0-3

Rood: 89. Barry Koppes (De Foresters)

De Foresters: Commandeur. L. Kruit, Duindam, Hoorn (Twisk/67), Van ‘t Boveneind. Dahi (Jelmer/74), Ben Ami, Warmenhoven. Leeuwenburg, Koppes, M. Kruit.

SVW’27: Habets. J. Korver, Groenveld, Kramer, Etedali (Appel/77). Smit, Schoenmaker, M. Korver (Van Wetering/85). Bruin, Rippens (Veul/68), Ayal.