HEERHUGOWAARD - Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Rene van Marsbergen heeft SVW '27 zondagmiddag een puike teamprestatie neergezet door HSV met 3-0 te kloppen.Met Jerry Habets als interim-coach om tijdelijk de leegte op te vullen na het vertrek van Patrick van der Fits naar VVSB, speelden de groen-zwarten een uitstekende wedstrijd.

Behalve een gezond portie strijdlust moet ook gezegd worden dat alles in deze wedstrijd meezat voor de thuisploeg want met name aan het eind van de eerste helft en in de beginfase van de tweede helft kreeg HSV een aantal goede kansen. Deze misten echter precisie of de zeker ogende keeper Melvin Habets lag wel in de weg.

Sterke start
Op dat moment stond het immers al 2-0 voor de thuisploeg na een zeer sterke start. Aanvoerder Tim Kramer gaf al een eerste waarschuwing af met een afstandsschot dat maar ternauwernood gekeerd kon worden door HSV-goalie Indy Klamer. Op de pegel die Arian Etedali even later af vuurde had de keeper echter geen antwoord en twintig minuten later kon Klamer opnieuw vissen na een goed lopende SVW-aanval waarbij Geert Bruin de bal koppend neerlegde voor de inlopende Leon Ayal.

Moeilijke fase
In de slotfase van de eerste helft kroop de thuisploeg echter ook een paar keer door het oog van de naald. Nadat keeper Habets eerder al moest redden op een vrije trap van Mats de Zeeuw. kon hij even later met zijn voeten een inzet van Tim van de Flier keren en tikte hij met zijn vingertoppen een schot van De Zeeuw tegen de lat. Ook een poging van Arend Swart was voor de keeper die de bal nog net tegen de paal duwde. Tussendoor schoot Rick Houtenbos ook nog eens naast. Aanvoerder Kramer van SVW '27 verklaarde na afloop dan ook gelukkig te zijn dat de prima leidende scheidsrechter Helgering voor de rust floot. 'Want op dat moment zaten wij echt in een moeilijke fase.'

Met twee invallers probeerde HSV-trainer Edwin Veenstra de bakens te verzetten en binnen een minuut na de aftrap kreeg één van die invallers, Jelle Stam, al een opgelegde kans maar mikte hij voorlangs. Na deze fase te zijn door gekomen nam de thuisploeg het heft weer in handen en nu was het vooral aan keeper Klamer te danken dat de score niet verder opliep door inzetten van Remco Veul en Geert Bruin. Met name rechtsbuiten Leon Ayal bleek een voortdurende plaag voor de HSV-defensie die er nauwelijks meer uitkwamen. Vlak voor tijd moest Klamer dan toch voor een derde keer capituleren en kreeg Remco Veul loon naar werken toen hij raak schoot.

Teamprestatie
De keeper van HSV was na afloop dan ook realistisch. 'Wij waren niet scherp vandaag en hebben te slordig gespeeld. Al hebben we kort voor de rust nog drie goede kansen gehad om de wedstrijd te doen omkeren, maar al was het te weinig wat we hebben laten zien. De 3-0 was daarbij typerend en kon je merken dat het geloof er niet meer was.' Bij SVW'27 stonden de gezichten na afloop uiteraard een stuk vrolijker en Tim Kramer sprak dan ook van een verdiende zege. 'We zijn heel sterk begonnen vandaag wat resulteerde in die twee goals. Na die moeilijke fase aan het eind van de eerste helft en begin van de tweede helft zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest en waren wij de bovenliggende partij. Dit was een echte teamprestatie want we hebben er met z'n allen keihard voor gestreden.'

Tevens moet de overwinning ook vertrouwen geven aan de toekomstige trainer Rene van Marsbergen die de wedstrijd bekeek en dinsdag voor het eerst op het trainingsveld zal staan. Volgende week zondag mag men dan in eigen huis aan de bak tegen die andere ploeg uit Heiloo, De Foresters. HSV zal dan in eigen huis FC Den Helder ontvangen.