KOEDIJK – Afgelopen zomer kwam Roy Rowinkel aan het roer bij SV Koedijk. Het doel was om iets moois op te bouwen. Dat de ploeg een half jaar later een serieuze kanshebber is voor het kampioenschap, was daarbij niet de doelstelling. “Dat het zo goed loopt is alleen maar mooi, maar dat willen we nu ook doorzetten”.

Op sportpark ‘de Weijdt’ neemt Roy Rowinkel ontspannen plaats in het secretariaat van SV Koedijk. Gezien de eerste seizoenshelft heeft de coach weinig te klagen. “Het gaat zijn gangetje” vertelt de oefenmeester nuchter. Met zijn ploeg presteert hij uitstekend. Na negen wedstrijden bezet hij de tweede positie met slechts drie verliespunten. Meedoen om te titel was vooraf geen doelstelling, maar inmiddels kijken de Koedijkers er wel naar. “De groep wil deze lijn nu heel graag doortrekken. We zien wel waar het schip strand. Maar als we blijven spelen zoals we voor de winterstop dan zie ik ons wel ver eindigen”.

Kraker
Met een ticket voor de nacompetitie op zak hervat SV Koedijk zondag de competitie. De ploeg mag direct aan de bak. Met de Rijp treft het immers de koploper. “Mooi dat we na de winterstop meteen met zo’n wedstrijd beginnen. Het is zeker een graadmeter. Wij willen resultaat boeken, dat lijkt mij logisch” vervolgt Rowinkel. In het duel met de directe concurrent zal de ploeg van eigen kracht moeten uitgaan. “We hebben een lekker dynamische ploeg. Er zit veel voetbal en drive in de ploeg. Dat is leuk om te zien” beschrijft de oefenmeester. Daarnaast is Tom Hofkamp een belangrijke schakel in de ploeg. “Tom heeft een schat aan ervaring. Zowel in de zaal als op het veld. Maar we hebben ook drie wedstrijden zonder hem gewonnen” nuanceert Rowinkel.

Favoriet
Waar velen ploegen voorzichtig zijn met verwachtingen, is Rowinkel vol vertrouwen richting de kraker tegen de Rijp. “We spelen thuis, dus ik vind wel dat wij voor de overwinning moeten gaan. Ik vind dat wij de favoriet zijn” aldus de coach. “Als wij ons eigen spelletje spelen, dan kan het leuk worden. Wij zijn er klaar voor, laat dat duidelijk zijn”.