REGIO – Op bezoek bij Limmen boekte Egmondia een knappe 0-2 overwinning. Kolping Boys begon door een 1-3 overwinning bij Spartanen goed aan de derde periode. Alkmaarsche Boys ging bij KFC onderuit.

Legmeervogels – AFC’34 4-3
In Uithoorn ging AFC’34 met 4-3 onderuit. Nadat Legmeervogels de 1-0 maakte wist Giovanni Dors de gelijkmaker te maken. Door een fout bij de Alkmaarders kon de thuisploeg opnieuw tot scoren komen. ,,Daarna lieten we het lopen terwijl wij de betere waren” zei Jordy Cretier na afloop. Legmeervogels kwam op 3-1. Kobina Plange scoorde de aansluitingstreffer. Nadat de ploeg uit Uithoorn wederom scoorde bracht Dors de spanning terug met de 4-3. Verder kwam AFC’34 echter niet.

KFC – Alkmaarsche Boys 3-1
In Koog aan de Zaan verloor Alkmaarsche Boys met 3-1 van KFC. Vijf minuten voor rust scoorde Guillaume Rijssel nog wel de aansluitingstreffer, maar na rust besliste KFC het duel door de 3-1 te scoren.

,,Wij hadden in de eerste vijf minuten drie kansen om op voorsprong te komen. Hun kregen één kans en die ging erin” zag Daan Groot. ,,In de eerste helft waren we gelijkwaardig aan elkaar”.

Spartanen – Kolping Boys 1-3
De derde periodetitel is voor Kolping Boys de enige kans op een prijs. Tegen Spartanen begon de ploeg uit Oudorp goed aan de derde periode. ,,Binnen vijf minuten hadden we al drie grote kansen, waar er helaas maar één van in ging” zei Thijs van den Oord na afloop. De 0-1 kwam op naam van Rik Klaver. ,,Daarna kregen we aardig wat kansen om de score uit te breiden. Helaas maakten hun de 1-1” vervolgde de aanvoerder. Timo Bedorf zorgde voor die gelijkmaker.

In de tweede helft speelde Kolping Boys met tegenwind. ,,We gaven twee kleine kansen weg en zelf creëerden wij er ook een aantal” aldus Van den Oord. Via Koen de Goede en Steven Dekker won de ploeg uit Oudorp uiteindelijk met 1-3. ,,De overwinning is dik verdiend. Een magere afspiegeling van de verhouding op het veld als je naar veldspel en kansenverhouding kijkt” vond de middenvelder. ,,Het is heerlijk om de derde periode zo te starten”.

Limmen – Egmondia 0-2
Na het behaalde gelijkspel van vorig weekend tegen Meervogels’31 heeft Egmondia opnieuw goede zaken gedaan in de degradatiestrijd. Op bezoek bij Limmen wonnen de Egmonders met 0-2. De doelpunten kwamen op naam van Justin Recourt en Sean Mooij.

Door de overwinning op de huidige nummer vijf klimt Egmondia twee plaatsen en draagt de laatste plek over aan Zeevogels. Komende zaterdag staat de derby tussen Egmondia en Zeevogels op het programma. Bij een overwinning neemt de ploeg van Johan van Wort verder afstand van die laatste plaats.

Alcmaria Victrix – de Rijp 2-5
In eigen huis verloor Alcmaria Victrix met 2-5 van de Rijp. ,,Door drie persoonlijke fouten en een makkelijk gegeven strafschop maken we het ons zelf moeilijk” reageerde Peter de Groot na afloop. ,,Vlak voor rust vielen op rot momenten het tweede en derde doelpunt” vervolgde de coach. Namens Alcmaria Victrix scoorden Kevin Floor en Sverre Bouwens.

VV Bergen – Victoria O 3-0
VV Bergen kende op eigen veld weinig moeite met Victoria O. Via twee keer Noah Robles en eenmaal Stijn Frans won het met 3-0. ,,Het had ook 10-0 kunnen zijn” vond coach Gerard Timmers, die zijn doelman Calvin Timmers in zijn laatste wedstrijd de nul zag houden. Door de overwinning blijft VV Bergen bovenin de vierde klasse meedraaien.

SV Koedijk – Nieuwe Niedorp 7-1
Koploper SV Koedijk won in eigen huis zonder al te veel moeite met 7-1 van Nieuwe Niedorp. ,,Er was een groot klasse verschil, zelfs met hele zware wind tegen” zag coach Roy Rowinkel. Met respectievelijk vier en drie doelpunten waren Michael van der Heijden en Remco Reinhard uiterst productief.