KOEDIJK – ‘Wij gaan strijden om lijfsbehoud te halen’, stelde Roy Rowinkel in aanloop naar het midweekse duel dat SV Koedijk te wachten stond. In eigen huis liet de ploeg tegen Meervogels’31 inderdaad zien hard te kunnen werken. De beloning bleef echter uit, 1-2.

‘Zuur’, was het woord wat het gevoel van Roy Rowinkel na afloop had. ‘Je staat weer met lege handen en dat had niet gehoeven.’ De nederlaag komt in de beslissende fase van het seizoen waarin SV Koedijk momenteel een nacompetitie plek bezet. Om de veilige elfde plek te bereiken zal het een achterstand van drie punten op Alkmaarsche Boys (nu elfde) moeten goedmaken. Tegen Meervogels’31, dat door de zege blijft meedoen in de titelrace, had het daar zeker kansen op.

Sterker
Het harde werken was ook ditmaal weer het geval bij Koedijk. De eerste paar minuten waren weliswaar voor Meervogels’31, maar al snel nam de gastheer het initiatief en door veel druk te zetten werd het de gasten niet bepaald makkelijk gemaakt. ‘Volgens mij waren we sterker in de eerste helft’, zei Rowinkel terecht. Waar het bij Meervogels, tot ergernis van coach Rene van Elsland, niet liep werkte de thuisploeg hard voor een resultaat. Ook achterin waar Gennaro Indri een gevaarlijke aanval met een perfecte tackle in de kiem smoorde. Namens de Koedijkers was Stan Vonk het dichts bij. Na een steekbal werd zijn schot echter gekeerd.

De beloning voor het vertoonde spel kwam acht minuten voor rust. Stan Vonk gaf laag en hard voor op Joey Hoekstra, die bij de eerste paal raak schoot. Lang kon Koedijk echter niet genieten van de voorsprong. ‘We gaven één moment weg’, verzuchtte Rowinkel. Jelle van der Eng schoot na een voorzet van invaller Roy Haasbroek binnen. Na 51 minuten kreeg Koedijk opnieuw een domper te verwerken. Een hoge bal was lang onderweg. De thuisploeg greep niet in, invaller Roy Haasbroek wel en met een schot verschalkte hij doelman Mick Spruijt. ‘Dan loop je weer achter de feiten aan. Je neemt meer risico en dan krijgen zij kansen, maar wij ook.’

Net zoals Meervogels’31 naliet de wedstrijd in het slot te gooien, kreeg Koedijk het niet voor elkaar om de gelijkmaker te maken. Het was te danken aan beide keepers die met reddingen belangrijk waren, maar daarnaast eindigden meerdere pogingen over of naast.