REGIO – SV Koedijk heeft op bezoek bij Alcmaria Victrix een 1-3 overwinning geboekt waardoor het riant aan de leiding blijft in de vierde klasse B. Jong Holland deed eveneens goede zaken door in eigen huis te winnen van OSV.

Jong Holland – OSV 4-1
“Het was een matig duel in de eerste helft met veel lange ballen”, zei Chelbi Boujenoui na afloop. “De tweede helft begon ook mak maar we speelden wel beter voetbal.”

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd na een rode kaart van Martijn Wierenga. “In het tumult erna kreeg een van onze jongens een klap in het gezicht dus kon hun speler ook vertrekken”, blikte Boujenoui terug. De scheidsrechter besloot om om het duel tien minuten te staken. “Na de onderbreking begonnen we slecht. Zij drukte ons achteruit, en scoorde de 1-1.”

Op het moment dat de 1-2 in de lucht hing kwamen de Alkmaarders beter in de wedstrijd doordat OSV verkeerd wisselden. Via Alpay Alarslan, Rik Wijnker en Jari van der Meer liep Jong Holland uit naar een 4-1 overwinning.

Hellas Sport – Alcmaria Victrix 3-0
In Zaandam verloor Alcmaria Victrix met 3-0 van Hellas Sport. “Geflatteerd”, vond Erwin Tump. “We hebben zelf driemaal een één op één situatie gemist en daarna kregen we de 2-0 tegen. De thuisploeg scoorde niet veel later ook de derde treffer.

Drie wedstrijden voor het einde van het seizoen bezet Alcmaria Victrix met 21 punten de twaalfde plaats in de zaterdag derde klasse A. Met een wedstrijd meer gespeeld bedraagt de achterstand op de veilige elfde plaats twee punten.

De Alkmaarders kunnen de komende twee weken genieten van vrije zaterdagen. De eerstvolgende wedstrijd, in eigen huis tegen OFC, staat gepland voor 12 mei.

Alcmaria Victrix – SV Koedijk 1-3
“In de eerste helft was het een open wedstrijd met meer balbezit voor Koedijk”, zei Alcmaria Victrix coach Peter de Groot. Via een kopbal van Remco Reinhard kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. “Wij begonnen heel goed. Daarna hebben wij ons teveel laten leiden door randzaken” aldus Roy Rowinkel.

Na de openingstreffer kwam Alcmaria meerdere keren gevaarlijk voor het vijandige doel. Het leverde via Nick Kleefman de gelijkmaker op. Vlak voor rust moest SV Koedijk met tien man verder. De vrije trap die Alcmaria door deze overtreding kreeg werd door Jordi Bruin op de paal geschoten. Diezelfde Bruin bleef in de rust geblesseerd achter. “Dat was een behoorlijke aderlating voor ons.” aldus De Groot.

“In de rust hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en verdiend deze ploeg een groot compliment hoe zij voor elkaar werkte.” zei Koedijk coach Roy Rowinkel die zijn spits Remco Reinhard nog twee keer zag scoren. “In de tweede helft hebben we teveel de lange bal gespeeld in plaats van de combinatie te zoeken.” aldus Peter de Groot.