KOEDIJK – Na drie jaar wachten keert SV Koedijk komend seizoen terug in de derde klasse. Zondagmiddag werd de ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel de terechte kampioen van de 4e klasse B door KSV in eigen huis met 4-0 terug te wijzen. Overigens had Koedijk nog wel hulp nodig van Hugo Boys dat directe concurrent De Rijp met maar liefst 8-2 oprolde.

Trainer Rowinkel was na afloop zichtbaar in zijn nopjes: ‘Als ik zo om mij heen kijk naar die jongens komt er maar een woord in mij op: trots!’ En dat gevoel was terecht want Koedijk is al het gehele seizoen heer en meester in deze klasse al ging De Rijp lang redelijk gelijk mee op. Vooral toen Koedijk in de tiende wedstrijd voor het eerst onderuit ging bij Hugo Boys roken de Rijpers even bloed, maar de geelzwarten herstelden zich en gaven de koppositie niet meer uit handen.

Moeizaam
Wellicht door enige spanning ging het in de thuiswedstrijd tegen KSV toch wat moeizaam, al had Koedijk ook zomaar een fikse voorsprong op kunnen bouwen als het vizier van Remco Reinhard wat scherper had gestaan. De spits die komend seizoen naar LSVV verkast hielp een drietal goede kansen om zeep. Gelukkig wist Douwe Mulder wel raad met een kans die hij zelf creëerde en keeper Markerink van KSV met een vlammend schot kansloos liet waardoor de thuisploeg toch met een voorsprong ging rusten.

Concurrent
Nadat bekend werd dat concurrent De Rijp bij rust met 4-1 achter stond bij Hugo Boys zou de druk er wat af moeten zijn, maar ook nu had Koedijk moeite om het net te vinden. Tom Hofkamp was met een geplaatste vrije trap dichtbij maar deze werd fantastisch gekeerd door Markerink. KSV mocht zelfs nog even ruiken aan de gelijkmaker, maar keeper Mick Spruijt was niet van plan zich deze middag te laten passeren.

Het verschil werd alsnog gemaakt in de laatste twintig minuten en dat gebeurde nadat KSV-middenvelder Rens Dekker zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. ‘Na die kaart en vlak daarop de 2-0 was ons verzet gebroken’, erkende KSV-trainer Tristan Ooms. ‘We hebben hier prima partij gegeven, maar al met al is Koedijk de terechte kampioen van deze klasse’. Die 2-0 kwam overigens op naam van Luc Wagenaar en zorgde voor een enorme opluchting in het Koedijk-kamp. Het was Michael van der Heijden die de score nog verder opvoerde en uiteindelijk mocht ook Reinhard nog zijn goaltje meepikken en de eindstand op 4-0 bepalen.

Trots
Trainer Rowinkel noemde nogmaals het woord trots na afloop. ‘En met trots bedoel ik niet alleen trots op de jongens die hier in het veld staan, maar op het gehele team en technische staf. Aan het begin van het seizoen was er eigenlijk geen doelstelling behalve dat we de ruimte kregen om aan het team te bouwen. Als je dan ziet wat we met z’n allen bewerkstelligd hebben dan mogen we daar ook trots op zijn en dubbel en dwars van genieten. En dat gaan we ook zeker doen!’ Ook de ervaren spelmaker Tom Hofkamp roemt de teamspirit. ‘Toen ik vorig jaar van Alkmaarsche Boys (2e klasse) hier naar toe terug kwam wist ik dat ik een stapje terug deed. Maar ik had Koedijk een aantal malen zien spelen en zag ook de potentie en mogelijkheden. Dat die zo snel zijn uitgekomen is alleen maar mooi.’

WEST I ZONDAG 4e KLASSE B

Koedijk – KSV (4-0)

24. Douwe Mulder 1-0
73. Luc Wagenaar 2-0
76. Michael van der Heijden 3-0
80. Remco Reinhard 4-0

Koedijk: Mick Spruijt, Ducon Veenstra, Gennaro Indri, Frenk Reinhard (87. Kelvin Pan), Stan Vonk, Nick Stuart, Douwe Mulder, Luc Wagenaar, Remco Reinhard (87. Joey Hoekstra), Tom Hofkamp (86. Rick de Lange), Michael van der Heijden

KSV: Davey Markerink, Jorrin Biersteker, Steven van Tunen, Maarten Arends, Rowan Top, Rens Dekker, Jonathan Zonneveld, Can Tezcan, Don van Sermondt, Roy van der Roest, Bart Velseboer.

Meer foto's op DP Sportfotografie