REGIO – VV Bergen ging op bezoek bij Vitesse’22 onderuit. Na rust liep de thuisploeg uit waardoor het uiteindelijk een grote nederlaag werd voor de formatie uit Bergen. SV Koedijk zou vooraf getekend hebben voor een punt, maar baalde na afloop van het doelpuntrijke duel tegen Hercules Zaandam.

Vitesse’22 – VV Bergen 5-0
In Castricum kwam VV Bergen al snel op achterstand. ‘Daarna denk ik dat we in de eerste helft vier goede kansen kregen, we waren beter dan Vitesse’22’, blikte Djordi Hopman terug. Bergen slaagde er echter niet in om de opgelopen schade te repareren. Snel na rust sloeg de gastheer opnieuw toe. ‘Toen was het wel gespeeld’, vervolgde de coach die door lichte blessures binnen het uur al drie keer moest wisselen.

Vitesse’22 wist in het restant nog driemaal te scoren. ‘Het was een geflatteerde uitslag. Als je kijk naar ons spel in eerste helft dan ben ik daar tevreden over. We kwamen onze afspraken na. Wat wij in de tweede helft hebben laten zien was teleurstellend, dat stond te ver af van wat we voor rust hebben laten zien.’

Hercules Zaandam – SV Koedijk 4-4
Op bezoek bij Hercules Zaandam kwam SV Koedijk drie keer op voorsprong, maar zag het de gastheer keer op keer terug komen. In Zaandam was het SV Koedijk dat al snel de leiding nam door een doelpunt van Luc Wagenaar. Tien minuten later verdubbelde Joey Hoekstra de score. De gastheer slaagde er echter in om nog voor de rust weer op gelijke hoogte te komen.

Ook na rust kwamen de gasten als eerste tot scoren, al was het nu een kleine twintig minuten voor tijd. Opnieuw was Luc Wagenaar de maker. In de slotfase trok Hercules Zaandam de stand weer gelijk, waarna Joey Hoekstra met zijn tweede van de middag Koedijk de winst leek te bezorgen. Opnieuw kwam de thuisploeg terug waardoor de ploeg van Rowinkel genoegen moest nemen met een punt. ‘Vooraf had ik hier voor getekend, achteraf baal je gigantisch. We hebben drie keer voorgestaan en de scheidsrechter die affluit terwijl wij één op één kwamen met de keeper. Dat was een schandalig moment’, aldus Roy Rowinkel die te spreken was over zijn ploeg. ‘Ik ben zwaar tevreden over de inzet van vandaag.’