ALKMAAR/BERGEN - In de derde klasse B van het zondagvoetbal blijft het voortvarend gaan met SV Koedijk. De ploeg van trainer Jeroen Bommels wist zondag maar liefst met 0-5 te winnen bij VV Bergen waardoor de teller na drie wedstrijden al op zeventien treffers staat. Promovendus Alcmaria Victrix kreeg op eigen veld een harde nederlaag te verwerken. Zeevogels was met 1-4 veel te sterk.

SV Koedijk liet weinig heel van VV Bergen dat in de eerste helft, ondanks een vroege treffer van Luc Wagenaar, nog we goed partij bood. Toen kevin van Londen kort na de rust voor de 0-2 zorgde was het verzet van de ploeg van Lennart Loorbach gebroken. Nogmaals Wagenaar, Tom Hofkamp en een eigen doelpunt zorgden voor een 0-5 eindstand waardoor SV Koedijk samen met VV Limmen de ranglijst aanvoert met negen uit drie.

SV Koedijk speelt komende zondag thuis tegen Hugo Boys terwijl VV Bergen dan op bezoek gaat bij SV De Rijp

Alcmaria Victrix en Zeevogels promoveerden afgelopen seizoen naar de 3e klasse, maar tijdens het eerste onderlinge duel van dit seizoen bleken de verschillen nog te groot in het voordeel van de Egmonders. De thuisploeg was feitelijk bij rust al kansloos door doelpunten van Jeffrey Kruijff en Jordin Koel (2). Jos Hopman maakte na rust zelfs een vierde Egmondse treffer alvorens Wytze Bernards de Alkmaarse eer wist te redden.

Door dit resultaat blijft Alcmaria Victrix, dat komende zondag op bezoek gaat bij FC Purmerend, op drie punten staan. Zeevogels staat op zes punten en speelt zondag thuis tegen Ilpendam.