KOEDIJK - Komende zondag speelt SV Koedijk op eigen veld tegen VV Bergen, de nummer zeven van de vierde klasse B.

Eerder dit seizoen wist SV Koedijk in blessuretijd de gelijkmaker te maken waardoor er toch een punt meeging naar Koedijk. Ditmaal zal de ploeg van Wouter Blokdijk een overwinning willen behalen.

De verschillen tussen beiden ploegen zijn met vier punten vrij klein. Het is lastig om te voorspellen wie als favoriet kan worden gezien. Het is een typische wedstrijd waarin het alle kanten op kan.

VV Bergen behaalde drie punten uit de laatste twee wedstrijden. Het begon de tweede seizoenshelft, mede dankzij twee doelpunten van Djara Grootenhuis, met een 3-1 overwinning op Sint Adelbert. Afgelopen zondag ging de ploeg echter met 1-0 onderuit tegen runner-up Westzaan.

Fusieclub

VV Bergen is een nieuwe vereniging. De club uit Bergen is ontstaan na een fusie van vierdeklassers BSV Bergen en Berdos. De nieuwe vereniging staat onder leiding van Gerard Timmers die een keurige staat van dienst heeft. Daarnaast heeft de ploeg in Jaball Camara een zeer ervaren speler die tussen 2002 en 2016 twaalf seizoenen bij BSV Bergen speelde. Alleen in het seizoen 2010/2011 was Camara bij een andere club actief, te weten SV Koedijk. In dat seizoen kwam hij in de derde klasse tot vier competitiedoelpunten. Dit seizoen speelt hij dus bij de fusieclub VV Bergen, waar hij tweemaal scoorde in de competitie. Een andere ervaren speler is de dertigjarige Dennis Schuitmaker die tussen 2005 en 2016 voor Berdos uitkwam. Dit seizoen verdedigt hij dus de clubkleuren van VV Bergen.

Komende zondag zullen zij samen met hun medespelers strijden voor punten, maar ook bij SV Koedijk loopt veel ervaring rond. Het zal een zeer interessant duel worden, welke om 14.00 uur zal beginnen.