KOEDIJK – Al het hele seizoen voert SV Koedijk de ranglijst van de vierde klasse B aan. Met een voorsprong van vijf punten lijkt het een kwestie van tijd voordat de ploeg het kampioenschap kan vieren. Wellicht is dat komende zondag al als het in eigen huis aantreed tegen KSV.

Het zou een droomscenario zijn voor Roy Rowinkel, de coach die bezig is aan zijn eerste seizoen bij SV Koedijk. ‘Wij moeten winnen van KSV en Hugo Boys moet punten pakken tegen De Rijp, dan zouden wij kampioen zijn.’ schetst Rowinkel de situatie. ‘Natuurlijk hoop je dat dit scenario ook zo gaat uitpakken en daarbij komt er uiteraard ook spanning kijken.’

Gretig
Met slechts zes verliespunten draait SV Koedijk een uitstekend seizoen. De bekroning daarop is aanstaande. Naast het hebben van de meeste punten heeft het ook het beste doelsaldo. ‘Wij scoren veel en krijgen er weinig tegen. De groep is ook erg gretig en op de momenten dat wij er moesten staan, is dat vooralsnog vrijwel altijd gelukt.’ vervolgt de oefenmeester.

Bouwen
Bij de aanstelling van Rowinkel werd afgesproken om te bouwen aan een elftal waarbij het halen van een periodetitel of een kampioenschap mooi meegenomen zou zijn. ‘Dat het zo gaat had ik niet zien aankomen, maar ik ben er wel erg blij mee.’ zegt Rowinkel die in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer dus direct succes kan behalen.

Kampioen worden in eigen huis zou natuurlijk een droomscenario zijn. De ploeg is daarbij dus afhankelijk van het resultaat bij Hugo Boys – De Rijp. Of het zondag gaat lukken? Rowinkel: ‘Als het maar gaat gebeuren. Wanneer, hoe en wat zien we wel, maar natuurlijk hoop ik het aanstaande zondag al. Wij moeten eerst zelf maar winnen van KSV.’