KOEDIJK In aanloop naar de kraker tegen de Rijp was SV Koedijk coach Roy Rowinkel vol vertrouwen. ,,Wij spelen thuis, dus ik vind wel dat wij voor de overwinning moeten gaan” zei de coach. Die verwachting werd waargemaakt door zijn ploeg, 3-2.

Het treffen tussen SV Koedijk en de Rijp kon worden bestempelt als een heuse kraker. Beiden ploegen hadden immers maar één keer verloren. De ploeg van Rowinkel had een wedstrijd minder gespeeld, waardoor het op een tweede plaats stond. De Koedijkers slaagden er in om de koppositie te heroveren.

Bliksemstart
Op eigen veld kende SV Koedijk een bliksemstart. Binnen dertien seconden had de ploeg de score immers al op 1-0 gebracht via Luc Wagenaar. ,,Het was een open wedstrijd waarin wij wel meer kansen kregen” zei Remco Reinhard. ,, Mick Spruijt was belangrijk met drie reddingen in de eerste helft”.

Nog voor rust voetbalde Koedijk zich naar een comfortabele voorsprong. Tegen de Rijp wisten Tom Hofkamp en wederom Wagenaar een 3-0 ruststand neer te zetten. Reinhard: ,,In de tweede helft hadden we de eerste vijftien minuten moeite met hen”. Het zorgde ervoor dat de Rijp terug kwam tot 3-1, en door een klein foutje werd het zelfs 3-2. ,,Verder zijn wij eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. We hadden zelf nog meer moeten scoren” vervolgt de aanvaller. De vierde treffer werd ook gemaakt. Het zuivere doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. ,,Al met al een terechte overwinning”.

Koploper
Door de overwinning is SV Koedijk de koploper van de vierde klasse B. De voorsprong op de nummer twee de Rijp bedraagt twee punten, terwijl de ploeg van Rowinkel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Komende zondag gaat de ploeg in Waarland op bezoek bij Con Zelo.