EGMOND BINNEN - SV Koedijk heeft zondagmiddag met 0-3 weten te winnen van Sint Adelbert. Een mooie overwinning, al had Koedijk meer doelpunten kunnen maken.

Met een 0-3 zege lijkt er niets mis, maar de manier waarop de zege werd behaald had beter gekund volgens hoofdtrainer Wouter Blokdijk; “We vergaten rustig te blijven in het rommelige spel” aldus de hoofdtrainer. “We speelden veel te snel, en wilden te rommelig handelen. Daarmee hebben we onszelf een beetje te kort gedaan” concludeert Blokdijk.

Na een klein half uur wist SV Koedijk de score te openen. Remco Reinhard wist de score in Alkmaars voordeel te openen. SV Koedijk liet het vervolgens na om een grote uitslag neer te zetten, zo blikt de oefenmeester terug op het treffen met Sint Adelbert: “We hadden ze serieus pijn kunnen doen, maar hebben dit nagelaten.

Doordat SV Koedijk de score niet hoger opvoerde bleef Sint Adelbert, gecoacht door Albert de Waard, lang in de wedstrijd. In de 0-1 stand kwam tot de rust geen verandering in.

Na een kwartier in de tweede helft wist SV Koedijk opnieuw te score. Jongeling Nick Stuart wist de score te verdubbelen waarmee de overwinning binnen handbereik lag. Een kwartier voor tijd bracht Remco Reinhard met zijn tweede treffer van de middag de beslissing, 0-3. Daarmee was ook de eindstand bepaald. “Een grote uitslag had gekund, misschien wel gemoeten” is de hoofdtrainer van oordeel.

Dat Remco Reinhard uitstekend presteert weet ook Wouter Blokdijk; “Reinhard schiet ze er makkelijker in. Voor hem leuk, voor ons lekker” aldus de coach die vervolgt; “Remco Reinhard heeft van nature de drang naar de goal. Dit past uitstekend in de speelstijl van Koedijk” aldus een tevreden coach.

Puntverlies concurrenten
Naast de overwinning zal SV Koedijk met veel genoegen hebben gekeken naar de overige uitslagen in de vierde klasse C.

De nummers één en twee, Vrone en Saenden, wisten te winnen, SVA Assendelft kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel. SC Dynamo, Alcmaria Victrix en VV Bergen verloren waardoor de kansen van SV Koedijk volop aanwezig zijn. “Een goed weekend” luidde de reactie van Wouter Blokdijk op de resultaten van de concurrenten.

“Er komen interessante weken aan met wedstrijden tegen VV Bergen en Alcmaria Victrix” blikt Blokdijk vooruit. De coach, die volgend seizoen aan het roer staat bij SV Vrone, is gebrand op een passende afsluiting bij SV Koedijk. “De ambitie is spelen voor nacompetitie en meedoen om promotie” aldus Blokdijk die zich realiseert dat de komende weken daarin belangrijk zullen zijn.