REGIO Op bezoek bij Con Zelo heeft SV Koedijk zeer goede zaken gedaan. AFC’34 en Alkmaarsche Boys kende een minder succesvolle zondag. Beiden ploegen verloren met ruime cijfers.

AFC'34 – DEM 0-4
In eigen huis verloor AFC’34 met 0-4 van DEM. ,,In de eerste dertig minuten moeten wij 1-0 en 2-0 maken” vond Jethro Abram. ,,We maakten een fout en die strafte zij meteen af”. Uiteindelijk won de Beverwijkse opponent. ,,Zij hebben vijf kansen gehad” zag de coach. Daarvan gingen er dus vier in.

Kolping Boys – de Zouaven 2-2
Op eigen veld pakte Kolping Boys een punt tegen de Zouaven. ,,Door de wind was het een lastige wedstrijd” vertelde Thijs van den Oord. ,,Een terechte uitslag”.

Via Dennis van Tricht en Max Boukens kwam de ploeg uit Grootebroek voor rust op een 0-2 voorsprong. In het tweede bedrijf trok Kolping Boys de stand weer gelijk door Carlo van Nieuwpoort en Rik Klaver. ,,Rens (Langedijk, red.) miste in blessuretijd nog een vrije kop kans. Anders hadden we nog gewonnen” vervolgt de aanvoerder. ,,Maar het is over het algemeen terecht. Zij hebben een goede ploeg”.

Alkmaarsche Boys – Spartanen 1-5
In de thuiswedstrijd tegen Spartanen is Alkmaarsche Boys tegen een 1-5 nederlaag aangelopen. Met drie treffers had Guleed Afhakame een belangrijk aandeel in de overwinning voor de bezoekers. Daarnaast trof Joost Langedijk tweemaal doel waardoor het een pijnlijke middag werd voor de Alkmaarders.

Via Guillaume Rijssel wist de ploeg nog wel de 1-5 te maken. ,,Geflatteerd” oordeelde Jimi Kooge.

JVC – Zeevogels 4-1
,,Dit was de slechtste wedstrijd die wij in vier jaar tijd hebben gespeeld”. Het waren duidelijke woorden van coach Rogier Bunink na de 4-1 nederlaag die zijn ploeg Zeevogels leed op bezoek bij JVC. ,,Afgelopen donderdag trainden we op een bevroren veld en stond ik te genieten langs de lijn. Nu ging het in de tweede minuut al helemaal mis. Op een kleine opleving na aan het begin van de tweede helft was het dramatisch vandaag. We hebben letterlijk niks goed gedaan en elkaar keihard laten vallen”.

Egmondia – Vitesse'22 1-2
Egmondia heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse’22 met 1-2 verloren. De Egmonders wisten via een doelpunt van Carlo Smit nog wel terug te komen van een 0-1 achterstand, maar de 1-2 die in de laatste tien minuten viel zorgde voor een nederlaag.

Door de nederlaag tegen de Castricummers blijft Egmondia op de laatste plaats steken. De achterstand op de directe concurrenten Zeevogels en VIOS W is met drie punten overbrugbaar.

Nieuwe Niedorp – Alcmaria Victrix 4-2
Op bezoek bij laagvlieger Nieuwe Niedorp verloor Alcmaria Victrix met 4-2. Via Nick Kleefman en Pieter Kraakman kwam de ploeg tweemaal tot scoren, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. ,,Een totale offday van het hele team” aldus Alcmaria coach Peter de Groot.

Con Zelo – SV Koedijk 1-9
In Waarland behaalde SV Koedijk een monsterzege. De ploeg trakteerde Con Zelo op een 1-9 nederlaag. ,,Uiteindelijk wel een simpel duel” zei Roy Rowinkel.

Zoals bij zoveel wedstrijden was de wind behoorlijk aanwezig in Waarland. ,,Maar we zijn er goed mee om gegaan” zag de coach. Met vier treffers was Michael van der Heyden behoorlijk op schot. De andere doelpunten vielen via Luc Wagenaar (2), Tom Hofkamp, Nick Stuart en Remco Reinhard.

Door de overwinning blijft Koedijk koploper van de vierde klasse B.

Hugo Boys – VV Bergen 2-4
VV Bergen is er in geslaagd om de topper tegen Hugo Boys te winnen. ,,Meer dan verdiend” stelde coach Gerard Timmers na afloop van de met 2-4 gewonnen wedstrijd. Nadat Lars Kraakman de score had geopend, boog de Heerhugowaardse ploeg de achterstand om.

Via Djara Grotenhuis, Daan Oldenburg en Mick Stroomer pakte Bergen een 2-4 voorsprong. ,,Ondanks het mindere veld en de harde wind bleven we voetballend de oplossingen zoeken. Daarnaast hebben we vandaag laten zien dat we ook een enorme werklust en strijd bezitten en wedstrijden over de streep kunnen brengen” besluit de coach.