ALKMAAR – Afgelopen woensdag was in Zeist de loting voor de eerste ronde van het KNVB districtsbekertoernooi. Waar Kolping Boys zich opmaakt voor een uitwedstrijd spelen SV Koedijk en VV Bergen een thuiswedstrijd

Hercules Zaandam – Kolping Boys
‘Wij kennen de tegenstander Niet, dus het is moeilijk te zeggen of we tevreden zijn’, zegt Thijs van den Oord over de bekerloting. Kolping Boys treft in de eerste ronde Hercules Zaandam. De Zaanse opponent komt dit seizoen uit in de Derde Klasse B. ‘We hadden ook een hoofdklasser kunnen loten. Dus wat dat betreft is het prima, al is het wel jammer dat we uit spelen.’.

Het bekerduel tussen Hercules Zaandam en Kolping Boys zal op donderdag 25 oktober worden gespeeld.

SV Koedijk – KFC
Vorig seizoen bood SV Koedijk in de eerste ronde van het bekertoernooi de nodige weerstand tegen Fortuna Wormerveer. Door een doelpunt in de laatste minuut verloor het destijds nipt (3-2) van de eersteklasser. Ook dit seizoen treft het in de eerste bekerronde een hoger spelend team.

In eigen huis treft het op donderdag 25 oktober tweedeklasser KFC. ‘Ook nu willen we onze huid zo duur mogelijk verkopen.’ zegt coach Roy Rowinkel.

VV Bergen – Woudia
Voor VV Bergen staat er een thuiswedstrijd op het programma. De ploeg van Djordi Hopman ontvangt op donderdag 25 oktober vierdeklasser Woudia. ‘Dat geeft mogelijkheden om een ronde verder te komen. Ik denk dat wij favoriet zijn, maar dat geeft ook gelijk wat extra druk. Want ik vind dat wij door moeten en zij door mogen’, reageert de coach. ‘Maar aan de andere kant: zij gaan door ten koste van Hauwert’65, ook een derdeklasser. Dus dit zal geen makkelijke wedstrijd worden.’