KOEDIJK – Er is per direct een einde gekomen aan de samenwerking tussen SV Koedijk en hoofdtrainer Willem-Jan Kroon. De oefenmeester was sinds vorig jaar in dienst bij de derdeklasser.


Kroon, die in 2020 als opvolger van Roy Rowinkel naar SV Koedijk kwam, heeft zijn besluit maandagmorgen bekend gemaakt aan het technisch hart van de club, bestaande uit Wim Emmerik en Jan van Poppel.

De Heerhugowaardse trainer geeft aan dat er meerdere oorzaken aan zijn besluit ten grondslag liggen. “Ik ben ooit het trainersvak ingestapt met plezier als drijfveer, maar ik merkte steeds meer dat het plezier verdween door tal van redenen.” Kroon miste daarbij ook enige steun vanuit het bestuur van de club. “Ik ben natuurlijk vorig jaar in een lastige periode binnen gekomen. We waren net op weg toen de competitie werd stilgelegd door corona, maar ook daarna zijn er een aantal dingen gebeurd. Zo hebben wij nooit een volledige staf gehad. Er was geen assistent-trainer, keeperstrainer, verzorger en een vlagger en moest overal zelf achteraan. Ik ben ambitieus en zet mij volledig in voor de club waar ik voor werk, maar op een gegeven moment wil je ook wel wat steun in je rug voelen in dit soort zaken.”

Kroon geeft aan dat het niet alleen hierom gaat, maar ook om zijn gezinssituatie inclusief werk. “Ik breng op dit moment liever de tijd thuis door met mijn dochter en mijn vriendin dan dat ik op het veld sta, en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Voetbal heeft altijd op de eerste plaats gestaan, maar nu kies ik voor het gezin.”

“Ik ben echt niet over één nacht ijs gegaan en wil voor de rest ook niet kwaad spreken over SV Koedijk en zeker niet over de selectie. Er staat een goede spelersgroep met jongens die veel voor elkaar over hebben en ook de resultaten vielen niet tegen. Dat maakte mijn keuze des te moeilijker.”

Namens de vereniging kon voorzitter Joost Schoub afgelopen dinsdag nog niet al teveel kwijt over het vertrek van Kroon. “Ik heb het bericht zelf gisteren te horen gekregen, en zag het niet aankomen. Ik hoop dat we alsnog tot een gesprek kunnen komen waarin we de “commitment” die we zijn aangegaan in ieder geval kunnen bespreken. Mocht het echt zo zijn dat Willem-Jan hier niet verder wil dan moeten we zo spoedig mogelijk op zoek naar een oplossing.”

Kroon die op donderdag aangaf dat er vanuit het bestuur nog geen contact is geweest laat duidelijk weten dat er in ieder geval geen weg terug is. “Het was een weloverwogen keuze waar ik lang over heb nagedacht dus het is klaar.”

Wat dat betekent voor de toekomst is vooralsnog onduidelijk. Komende zondag, tijdens het uitduel bij Sporting Krommenie, zal de vorige trainer Roy Rowinkel op de bank zitten. “Ik doe het voor de spelers met wie ik nog steeds een goede klik heb en de vraag kwam vanuit de groep en aanvoerder Tom Hofkamp. Dan kan ik ze niet laten zitten”, zo laat de oefenmeester weten. Wat er na zondag gebeurt is nog even afwachten.