REGIO – SV Koedijk heeft zichzelf een enorme dienst bewezen. Door te winnen bij Limmen lijkt het zich rechtstreeks te gaan handhaven. De zege was een domper voor Alkmaarsche Boys. Die ploeg zal zich waarschijnlijk via de nacompetitie moeten zien te verzekeren van een langer verblijf in de derde klasse.

Vitesse’22 – Egmondia 6-2
Voor Egmondia is de nacompetitie na de 6-2 nederlaag bij Vitesse’22 het hoogst haalbare. In Castricum keek de ploeg van trainer/coach Jos Mouwes binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Vitesse was zoals verwacht de betere’, zei Daan Groot. Nog voor de pauze was de gastheer uitgelopen naar 3-0. Nadat in de tweede helft ook de 4-0 viel wist Egmondia via Justin Recourt wat terug te doen. Ook de 5-2 kwam op naam van Recourt.

Voor Egmondia staat er in de laatste wedstrijd een hoop op het spel. In punten staat de ploeg gelijk met hekkensluiter DTS. Het doelsaldo scheelt slechts +4 in Egmonds voordeel waardoor het een spannende laatste speelronde zal worden.

Alkmaarsche Boys – RKAV Volendam 3-4
Alkmaarsche Boys bewees tegen RKAV Volendam over een flink portie veerkracht te beschikken, maar kreeg uiteindelijk alsnog de deksel op de neus. Halverwege gingen de gasten, die net zoals de Alkmaarders zes kansen hadden gecreëerd, met 0-3 aan de leiding. ‘Dat kwam door de kwaliteit van hun spits Jaap Molenaar. Daar hadden wij moeite mee’, zag Mats Blokdijk.

De veerkracht kwam na de rust bovendrijven. In acht minuten tijd was de gastheer via Guillaume Rijssel en Ferry Binnendijk teruggekomen tot 2-3. Tien minuten voor tijd kwam het dankzij Rijssel naast Volendam. Waar de thuisploeg kansen onbenut liet, tekende de gasten voor de 3-4. Alleen op doelsaldo zouden de Alkmaarders de nacompetitie nog kunnen ontlopen, al is daar wel een wonder voor nodig. ‘Voor de vereniging is het van cruciaal belang dat we in de derde klasse blijven.’

FC Purmerend – VV Bergen 4-1
‘Dit was een geflatteerde en onterechte uitslag’, meende Djordi Hopman. Al na vier minuten opende FC Purmerend de score. ‘Daarna liepen we een kwartier achter de bal aan.’ Een tactische omzetting moest daar verandering in brengen. De Bergense formatie nam de wedstrijd ook over, maar de grote kansen bleven onbenut. De zesde mogelijkheid werd uiteindelijk benut door Stijn Vrasdonk.

Vlak na de pauze faalde Ricardo Vos oog in oog met de Purmerendse doelman. ‘Daarna volgde er een foutenfestival. Na de 2-1 zakte het als een kaartenhuis in elkaar. We probeerden het maar werden weg gecounterd’, vervolgde Hopman. Purmerend liep uit naar 4-1. Ondanks de nederlaag is Bergen zeker van lijfsbehoud. 'We hebben de doelstelling behaald. Ik ben een ontevreden trainer, maar een tevreden mens.'

VV Limmen – SV Koedijk 2-4
Grote vreugde bij SV Koedijk. De ploeg lijkt zich zonder nacompetitie te verzekeren van een langer verblijf in de derde klasse. ‘Dit was een zeer terechte overwinning voor ons en daar zijn we zeer, zeer, zeer blij mee’, jubelde Roy Rowinkel.

Nadat Koedijk in de derde minuut een één op één kans door een polletje niet verzilverde nam Limmen na twintig minuten de leiding. Eén minuut later wist Roan Siebring na een prima uitgespeelde aanval koelbloedig af te ronden. Op aangeven van Joey Hoekstra kwam Sven Koopmans oog in oog met de doelman, bleef rustig en zorgde zo voor de 1-2.

‘Na rust kregen wij meteen goede kansen om de 1-3 te maken’, vervolgde de coach. Deze viel uiteindelijk rond de zestigste minuut. ‘Een heerlijke voorzet van Joey Hoekstra en weer Sven Koopmans die tegendraads inkopte.’ Een goed uitgespeelde aanval van Limmen betekende 2-3.’ In de slotfase ging de doelman van de thuisploeg mee naar voren. Koedijk profiteerde er van. Het was Kevin van Londen die vanaf de middenlijn in het verlaten doel schoot.’